Καταδίωξη

Αστυνομικά μέτρα που περιλαμβάνουν αύξηση περιπολιών για τον… κορονοϊό παίρνουν τόσο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, όσο και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ο λόγος της αύξησης και της ισχυροποίησης των περιπολιών τις απογευματινές και βραδινές ώρες αφορά την πρόληψη προκειμένου να αποτραπούν ακόμη και ακραίες περιπτώσεις πλιάτσικου από σπίτια, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, λόγω της κατάστασης και προκειμένου να περιοριστούν οι ουρές έξω από τα καταστήματα, λειτουργούν πλέον με διευρυμένο ωράριο που περιλαμβάνει και τις Κυριακές.

Τηλεδιάσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρμόδιος υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου επεσήμαναν τα νέα δεδομένα στις ζωές των πολιτών και την αναπροσαρμογή των σχεδίων αστυνόμευσης.

Μετά την αναστολή αδειών του αστυνομικού προσωπικού, όσοι επιστρέφουν από αυτές αναμένεται να στελεχώσουν ομάδες περιπολιών. Την ίδια ώρα, ζητήθηκε ακόμα η αισθητή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια υγρών καυσίμων, για την αποτροπή και πρόληψη ενδεχόμενων ληστρικών επιδρομών σε καταστήματα και πολίτες.

Πηγή: palo.gr