Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε οικισμούς του δήμου Τοπείρου

Τη δυνατότητα ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο ίντερνετ προσφέρει ο δήμος Τοπείρου.

Ο Δήμος Τοπείρου δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 σε δημότες και επισκέπτες, την δυνατότητα ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο (Internet) από το κινητό τους τηλέφωνο ή από τον φορητό τους υπολογιστή.

Το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Δήμου. Καλύπτονται κεντρικές πλατείες οικισμών, κεντρικοί οδοί καθώς και δημοτικά κτίρια. Συνολικά, έχουν εγκατασταθεί σε όλο το Δήμο πάνω από 11 σημεία πρόσβασης (Access Points) τα οποία συνδυασμένα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές:

1. Πλατεία Ευλάλου

2. Δημαρχείο Ευλάλου

3. Πλατεία Ερασμίου

4. Πνευματικό Κέντρο Ερασμίου

5. Πλατεία Αβάτου

6. Πολιτιστικό Κέντρο Αβάτου

7. Περιοχή πλησίον σιδηροδρομικού σταθμού Τοξοτών

8. Πνευματικό Κέντρο Τοξοτών

9. Πλατεία Μαγγάνων

10. Κλειστό Γυμναστήριο Δημοτικού Σχολείου Μαγγάνων

11. Πολιτιστικό Κέντρο Κύρνου

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής και είναι ελεύθερη για όλους, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Ο Δήμος μας εξασφάλισε 15.000 ευρώ από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το οποίο ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε:

«Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Τοπείρου ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το επόμενο διάστημα και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου μας. Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Τοπείρου είναι μία προσπάθεια να προσφέρουμε στους πολίτες μία ευρυζωνική υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Με χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, δημότες και επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στο Internet όταν είναι εντός εμβέλειας της υπηρεσίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις