Στην ημερίδα με θέμα "Αναδοχή παιδιών" βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Σ. Βαχαρέλη

Αρκετά παιδιά παραμένουν στα ιδρύματα επειδή αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία αλλά και αρκετοί υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς να αναμένουν στις σχετικές λίστες επί τέσσερα και πέντε χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε σε ημερίδα για την αναδοχή, που έγινε πρόσφατα στην Ξάνθη, 32 παιδιά σήμερα αναζητούν οικογένεια αλλά παραμένουν σε ιδρύματα της Καβάλας και της Ξάνθης. Η ημερίδα διοργανώθηκε με ευθύνη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κεντρικός στόχος εκδήλωσης

Η πρόεδρος του Αναστασία Τζαμπαζλή εξήγησε άλλων ότι «κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να μάθει ο κόσμος ότι η διαδικασία της αναδοχής πλέον έχει συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα στη διεύθυνση www.anynet.gr.

«Ο στόχος είναι κάθε παιδί να απολαύσει την σταθερότητα, την αγάπη και θαλπωρή μίας λειτουργικής οικογένειας. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να διευκολυνθούν οι οικογένειες που επιθυμούν να φιλοξενήσουν – υιοθετήσουν παιδιά ώστε να το πράξουν γρήγορα βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια του παιδιού» πρόσθεσε.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης, Πρωτοσύγκελος Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νικόλαος Ευφραιμίδης και η Αντιδήμαρχος Τοπείρου Σμαράγδα Βαχαρέλη.

Πηγή: thinkfree.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις