Δομή στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο

Δομή στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Τοπείρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Ελλάδος – Βουλγαρίας.

Ημερίδα – παρουσίαση της υπό ίδρυσης και λειτουργίας της Δομής Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στους Τοξότες, στο ξενοδοχείο «Φιλοξένια».

Πριν την παρουσίαση του προγράμματος, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική συμμετοχή, ενώ κάλεσε τους νέους ν’ αξιοποιήσουν το πρόγραμμα για τη δημιουργία νέων κοινωνικού περιεχομένου επιχειρήσεων.

Ανέφερε επίσης ότι η νέα τετραετία, η δεύτερη, θ’ αποτελέσει ορόσημο για τους δημότες με την εκτέλεση μιας σειράς σημαντικών έργων.

Επεσήμανε ακόμη την έλλειψη Μηχανικών στο δήμο και ενημέρωσε πως ζήτησε να προσληφθούν 3 νέοι Μηχανικοί.

Ακόμη έκανε αναφορά για την Τουριστική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δήμου, όπως Στενά Νέστου, Φωνή της Αμερικής και άλλες περιοχές.

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης, τονίζοντας πως μόνο με τη συνεργασία θα πάνε τα πράγματα στους δήμους μπροστά.

Σύντομους χαιρετισμούς για επιτυχία της Ημερίδας απηύθυναν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, Στ. Μωραΐτης.

Στην Ημερίδα ήταν παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Κώστας Δαλάτσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελένη Πολυχρονιάδου, ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Γιάννης Σπυριδόπουλος και κάτοικοι του δήμου.

Στη συνέχεια· ξεκίνησε η παρουσίαση του Προγράμματος από τον Μηχανικό Γ. Σιαμίδη και την διαχειρίστρια της Δομής, Δώρα Αυγουλάτου, η οποία παρουσίασε και τα στελέχη της Δομής, Κωνσταντίνα Μουμτζή, Γιοβανόπουλο Ορέστη και Φίλιππο Ανεστίδη.

Στο τέλος της παρουσίασης έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους οι οποίες και απαντήθηκαν.

Σημειώνουμε πως τόσο η Δομή Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας όσο και το όλο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία στο πλαίσιο του έργου ACCESS FOR ALL.

 

Πηγή: empros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις