Έχασαν τον έλεγχο ΚΤΕΟ λόγω καραντίνας και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα

Αντιμέτωποι με πρόστιμα λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης για έλεγχο ΚΤΕΟ βρίσκονται αρκετοί κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης λόγω κορονοϊού. Η απίστευτη αυτή εξέλιξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ.

Πρόκειται για τους κατοίκους του ορεινού Δήμου Μύκης στην Ξάνθη οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, τέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας - μέχρι και περιορισμού κατ' οίκον - με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσέλθουν εγκαίρως για τον έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων τους.

Κατά συνέπεια τους επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την απαλλαγή τους λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Όπως τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος από την Ξάνθη, Ιρφάν Χατζηγκενέ, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο "οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης έμειναν σε καραντίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην είναι συνεπείς στον έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων τους. Η αδυναμία προσέλευσης τους στον σταθμό ελέγχου λόγω καραντίνας θα έπρεπε να αποτελεί λόγο εξαίρεσής τους από την επιβολή προστίμου, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, καθώς τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και οι οφειλέτες ήδη τα καταβάλουν ώστε να μπορούν να κινούν τα οχήματά τους".

Κριτική από την αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση τονίζει πως "ο κος Μέτιος εμφανίστηκε έκπληκτος σχετικά με την εξέλιξη αυτή, και ψευδώς ισχυρίστηκε ότι η Περιφέρεια έχει κάνει τη σχετική διαδικασία περί απαλλαγής των οφειλετών από πρόστιμα για την περίοδο της καραντίνας.

Δυστυχώς για τον ίδιο, υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα, καθώς το ΚΤΕΟ Ξάνθης διαβεβαιώνει γραπτώς ότι ουδέποτε έλαβε από το γραφείο του κου Μέτιου εντολή εξαίρεσης των κατοίκων του Δήμου Μύκης από την διαδικασία επιβολής προστίμων λόγω καραντίνας.

Καλούμε τον κο Μέτιο να αναλάβει έστω και τώρα μία πρωτοβουλία προκειμένου να λυθεί το θέμα που επιβαρύνει οικονομικά και εν αδίκω τους κατοίκους του Δήμου Μύκης και να αποδείξει ότι όντως μπορεί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της ήδη δύσκολης καθημερινότητας των κατοίκων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης".

 

Πηγή: empros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις