Επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου στα Πομακοχώρια Ξάνθης

Τον οικισμό Γλαύκη του Δήμου Μύκης επισκέφθηκε σύμφωνα με ανάρτηση του Ιμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζιζογλου ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου συνοδευόμενος από τον αυτοαποκαλούμενο εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και τους δύο μουσουλμάνους Βουλευτές της Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν Μπαράν.

Πρόκειται για μια γνώριμη εικόνα στα Πομακοχώρια αφού δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες επισκέψεις και μάλιστα με τη συνοδεία Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην ανάρτηση του, έτσι όπως την μεταφράζει από τα τουρκικά στα ελληνικά το TOURKIKANEA.GR ο κ. Ερκάν Αζιζογλου αναφέρει:

«Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας κύριος Μουράτ Ομέρογλου, ο μουφτής Ξάνθης κύριος Αχμέτ Μέτε και οι βουλευτές μας κύριος Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και κύριος Μπουρχαν Μπαραν, σήμερα έκαναν μαζί μας την προσευχή της Παρασκευής.

Η επίσκεψη έδωσε στη Γλαύκη ηθικό, εμπιστοσύνη και θάρρος…

Τα λόγια του μουφτή μας που είπε πως ” Εμείς δεν αλλάζουμε γνώμη ούτε για την πατρίδα μας ούτε για τη μητέρα πατρίδα μας. Εμείς για αυτή την πατρίδα εδώ δώσαμε μάρτυρες και είχαμε ήρωες. Από εμάς δεν βγαίνει ούτε τρομοκράτης ούτε προδότης. Εμείς υπηρετούμε αυτή την πατρίδα και σε αυτήν θέλουμε να ζούμε με γαλήνη” ήταν σαν ένα μάθημα σε αυτούς πού με συκοφαντικές καμπάνιες προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να στοχοποιήσουν τους ανθρώπους μας…. Τους Ευχαριστώ εκ μέρους της Γλαύκης. Ο Αλλάχ να τους ευλογεί».

Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζιζογλου

Facebook 28/8/2020

 

Πηγή: xanthinet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις