Στο Δήμο Μύκης σήμερα ο Χαρδαλιάς

Χωρίς νέα κρούσματα παραμένει η περιοχή του Εχίνου που έχει τεθεί σε καραντίνα, αν και παραμένει άγνωστο αν και πόσα τεστ γίνονται λόγω του γνωστού προβλήματος.

Κατά τα άλλα η καραντίνα τηρείται και οι κάτοικοι πειθαρχούν. Τα συνολικά κρούσματα στη Ξάνθη φαίνεται πως ανέρχονται πλέον σε δώδεκα ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα κρούσματα, που προέρχεται από την περιοχή του Εχίνου, φέρεται να έχει ανανήψει από την ασθένεια. Ως προς τη διασπορά του ιού, εκτός από τα κρούσματα στον Εχίνο και την πόλη της Ξάνθης, κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε Διομήδεια, Κουτσό, Ν.Κεσσάνη, κατά τις πληροφορίες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων υπό την αίρεση ότι τεστ γίνονται μόνο σε πολύ βαριά συμπτωματολογία, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους αρμόδιους.

Στην Ξάνθη θα βρεθεί την Κυριακή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς, ο οποίος θα βρεθεί στη Σμίνθη Ξάνθης και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μύκης και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το ζήτημα της περιοχής του Εχίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να αφιχθεί στην περιοχή με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα στο Νέο Ζυγό Ξάνθης.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις