fbpx
Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Αρχική Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Χρυσοχοΐδης από Ξάνθη: Περισσότερα τεστ και ενίσχυση της αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση...

Χρυσοχοΐδης από Ξάνθη: Περισσότερα τεστ και ενίσχυση της αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων στο νομό Ξάνθης και της πίεσης στο νοσοκομείο της πόλης είχε σήμερα ως αποτέλεσμα να επισκεφθεί την περιοχή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός βρέθηκε στην ΠΕ Ξάνθης, όπου προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, η Επόπτρια Κινητών Μονάδων ΕΟΔΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

χρυσοχοίδης

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ανησυχία του για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη της Ξάνθης σημειώνοντας πως «η περιοχή δοκιμάστηκε και βασανίστηκε και στην πρώτη περίοδο κυρίως στην κοινότητα του Εχίνου», συμπλήρωσε όμως ότι «σήμερα αυτή η περιοχή δεν έχει κανένα κρούσμα γεγονός που φανερώνει τη δυνατότητα που έχουμε όλοι, να βάλουμε φραγμό και φρένο στη μετάδοση του ιού μέσα από τις προσωπικές μας δράσεις και της άσκηση της ατομικής μας ευθύνης».

Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η οριακή κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης να γίνει ανεκτή και ελεγχόμενη τις επόμενες μέρες και προς την επίτευξη αυτού του στόχου θα ληφθούν ακόμα περισσότερα μέτρα, θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα γίνονται τεστ σε μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.

Εξέφρασε την ελπίδα το εμβόλιο να βάλει σταδιακά τη ζωή όλων σε μια κανονικότητα τους επόμενους μήνες, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. Χαρακτήρισε ως επίτευγμα τα όσα πέτυχε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το εθνικό σύστημα υγείας όσον αφορά της αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού λέγοντας ότι θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε και η εμπλοκή περαιτέρω δομών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διενέργειας περαιτέρω διαγνωστιικών τεστ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και παραδοχή για μια σειρά από σφάλματα και αστοχίες που σημειώθηκαν πριν ακόμη εξαπλωθεί ο ιός στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση στην περιοχή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τους φορείς ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να μετακινηθούν 100 αστυνομικοί (να σημειωθεί ότι δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει) οι οποίοι από τη μια θα βοηθήσουν στο μέτωπο της εντατικοποίησης των ελέγχων για την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, ενώ από την άλλη θα ενισχύσουν το προσωπικό της αστυνομίας.

χρυσοχοίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ