Το Ιπποκράτειο πήρε πίσω τον μοριακό αναλυτή κορονοϊού της Ξάνθης

Μόνο απογοήτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το σύστημα δημόσιας υγείας στην Ξάνθη οι διοικούντες προκαλεί η είδηση ότι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πήρε πίσω τον “δανεικό” μοριακό αναλυτή κορονοϊού που είχε δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι με τις δηλώσεις τόσο του Υπουργείου, όσο και του ΕΟΔΥ αλλά και του Νοσοκομείου Ξάνθης και πολιτικών της περιοχής για την “μεγάλη επιτυχία” της απόκτησης του ιδιαίτερα πολύτιμου αυτού μηχανήματος στη μάχη κατά του κορονοϊού, και η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει όλους πανηγυρικά.

Το μηχάνημα είχε άλλωστε δοθεί δανεικό από το Ιπποκράτειο, με αποτέλεσμα αυτό να αποδυναμωθεί, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις για τη μεταφορά του μοριακού αναλυτή στην Ξάνθη.

Πλέον το Νοσοκομείο μένει πάλι ξεκρέμαστο ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΚΕ Ξάνθης.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δανεικά επιστρέφονται

Το Ιπποκράτειο πήρε πίσω τον δανεικό μοριακό αναλυτή που παραχώρησε στο Νοσοκομείο Ξάνθης! Τα δανεικά επιστρέφονται βέβαια, κ. Μητσοτάκη!

Μόνο που εδώ φάνηκαν άλλη μια φορά ψεύτες και ανεπαρκείς. Αφού άφησαν ένα ολόκληρο νομό στην τύχη του, με πολλά κρούσματα και θανάτους, στοχοποιώντας τον και αποκλείοντάς τον, κλείνοντας επιχειρήσεις και απολύοντας εργαζόμενους, ήρθαν να μας σώσουν με δανεικό PCR, ενώ το νοσοκομείο είχε και τα χρήματα να το αγοράσει αλλά και την τεχνογνωσία να το χρησιμοποιήσει.

Σίγουρα οι βαριές ευθύνες πέφτουν στον κυβερνητικό βουλευτή και στη διοικήτρια του Νοσοκομείου. Καμία πρόσληψη γιατρού, ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, αποδεκατισμένες κλινικές. Από την άλλη, έτοιμοι ξανά οι εργολάβοι να μπουν στο Νοσοκομείο. Τα χειροκροτήματα της Μαρέβας αντικαταστάθηκαν γρήγορα με το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας και τις απολύσεις ακόμη και επικουρικών γιατρών.

Οι πανηγυρικές δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ξάνθης το προηγούμενο διάστημα, σίγουρα θα αντικατασταθούν σήμερα, με την ατομική ευθύνη.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει, ακούγοντας και τον ιατρικό σύλλογο Ξάνθης, την αναγκαιότητα μηχανήματος ανίχνευσης του κορονοϊού. Τότε οι παλλινωδίες, η αλαζονεία αλλά και η άγνοια, οδήγησαν στη στοχοποίηση του νομού μας με την ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των Δήμων Ξάνθης και Μύκης.

Τώρα με το άνοιγμα των σχολείων και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά, φαίνεται ακόμη περισσότερο η ανάγκη προστασίας του πληθυσμού. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή επιλέγει η κυβέρνηση την πλήρη αποδιοργάνωση και απαξίωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Η πειθαρχία και η ευθύνη των πολιτών έδωσε τον χρόνο ώστε η πολιτεία να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάτι που όμως δεν έγινε!

Τα μπάνια όμως του πρωθυπουργού ήταν σημαντικότερα από τη θωράκιση της ΕΣΥ.

Το …φιλότιμο του κ. Μητσοτάκη δε θα μας σώσει τελικά.

Τους απαντάμε: μάσκες, πρόληψη, αλληλεγγύη.

ΚΚΕ: Επικοινωνιακά τερτίπια

ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑ PCR ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από την Παρασκευή 21 Αυγούστου το μηχάνημα PCR για τη διεξαγωγή μοριακού ελέγχου για τον covid 19 που είχε έρθει στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης «δανεικό» από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επέστρεψε πίσω στο Ιπποκράτειο κι άγνωστο είναι το πότε θα προμηθευτεί δικό του μηχάνημα PCR το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και πότε θα είναι έτοιμο να μπει σε λειτουργία. Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που κάναμε τότε πως η μεταφορά του μηχανήματος από τη Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Ο χρόνος που "κέρδισε" ο λαός μας με τη στάση του στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν αξιοποιήθηκε για τη θωράκιση της περιοχής μας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού οι τεράστιες ελλείψεις παραμένουν.

Τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η κυβέρνηση και τα στελέχη της για να δικαιολογήσουν την επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας, εκθέτουν την πολιτική της.

-Η ίδια η κυβέρνηση, πριν δύο μήνες, έλεγε ότι στο άνοιγμα του Τουρισμού εντοπιζόταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αναζωπύρωση της νόσου. Πριν λίγες μέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο ερώτημα "αν ευθύνεται ο τουρισμός για την ανοδική τάση κρουσμάτων", απάντησε: "Κατηγορηματικά ΟΧΙ!".

-Μέχρι το τέλος της άνοιξης, η εφαρμογή από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των μέτρων που συνιστούσαν οι επιστήμονες, είχε ως αποτέλεσμα τα κρούσματα σχεδόν να μηδενιστούν στη χώρα. Αυτό που μεσολάβησε από τότε μέχρι την τωρινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων είναι το άνοιγμα του Τουρισμού, με τους όρους όμως των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν για αναψυχή τη χώρα μας.

- Το επιχείρημα πως "δεν φταίει ο τουρισμός επειδή τα κρούσματα από τουρίστες είναι 17%", πού το ανακάλυψε η κυβέρνηση; Μήπως οι τουρίστες πάνε σε άλλη Ελλάδα; Δεν συγχρωτίζονται στα ίδια μέρη με τον εγχώριο πληθυσμό; Ή μήπως περίμενε κανείς να είναι περισσότερα τα κρούσματα στους τουρίστες από αυτά στον ντόπιο πληθυσμό; Πόσο πιστή είναι η εικόνα των επιβεβαιωμένων εισαγόμενων κρουσμάτων, όταν από όσους τουρίστες έχουν έλθει μέχρι τώρα έχει ελεγχθεί μόνο το 12%;

-Αν η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τότε γιατί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορα, υποχρεώνοντας όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να έχουν κάνει στη χώρα προέλευσης τεστ κορονοϊού μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα; Γιατί μείωσε ξανά τη χωρητικότητα στα τραπέζια στα μαγαζιά εστίασης; Γιατί μπαίνουν σε καραντίνα νησιά, στα οποία ως επί το πλείστον πηγαίνουν για διακοπές τουρίστες;

-Η κυβέρνηση, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και απαντώντας στις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ, τελικά επιβεβαίωσε πώς με μέθοδο αποκρύπτονται στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, όπως το σε ποια νησιά εντοπίζονται. Οι φαιδρότητες ότι δεν ανακοινώνονται ανά νησί "για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής" επιβεβαιώνουν και τις καταγγελίες, αλλά και το κριτήριο της κυβέρνησης, που δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά η εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με τον Τουρισμό.

Εκεί που τελειώνουν τα επικοινωνιακά τερτίπια αρχίζει η πραγματικότητα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να την κρύψει. Επιλέγει να εναποθέτει στην ατομική ευθύνη τη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιεί τη νεολαία, προκειμένου να μην αναλάβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, είναι ανάγκη να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και τα νοσοκομεία.

ΤΩΡΑ με κρατική ευθύνη να προμηθευτεί το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό (PCR).

 

Πηγή: xanthinea.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις