ΟΙΕΛΕ και ΕΛΜΕ Ξάνθης: Υγειονομική βόμβα το Μειονοτικό Γυμνάσιο

Αντιδράσεις στις οργανώσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και στους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο σε σχέδη με τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:

Την Πέμπτη, 10/9, και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης έκτακτη συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου, της τοπικής ΕΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με αντικείμενο την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή με την παραβατική δραστηριότητα του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, μια κατάσταση που προκαλεί πλέον μείζον ζήτημα.

Πρωταρχικός στόχος της ΟΙΕΛΕ, αλλά και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και η τήρηση της νομιμότητας από κάθε εκπαιδευτικό φορέα, είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό είτε μειονοτικό σχολείο.

Δυστυχώς, σε μια ευαίσθητη περιοχή, στην ακριτική Θράκη, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι αυτονόητη, αλλά αποτελεί πρόκληση για τις εκπαιδευτικές αρχές και για την κοινωνία. Κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της νομιμότητας στην περιοχή είναι το Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και προχωρά σε αυθαίρετες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εργαζόμενων και ταυτόχρονα θίγουν στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με όσα ήδη γνωρίζουμε 30-40 μαθητές στοιβάζονται ανά τάξη σε αδήλωτα και ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες με αποτέλεσμα το σχολείο να αποτελεί, εν μέσω επέλασης κορoνοϊού, υγειονομική βόμβα.

Δεν έχει επανέλθει ο Νιχάτ Χότσικα

Επίσης, το εν λόγω σχολείο απαγορεύει, παρά τις αποφάσεις των ελληνικών θεσμικών οργάνων που έχουν κρίνει παράνομη την απόλυση, την επιστροφή στα διδακτικά του καθήκοντα του συναδέλφου Νιχάτ Χότσικα, τον οποίο είχε επιχειρήσει να απολύσει το 2016 χωρίς επιτυχία λόγω των ιδεολογικών του πεποιθήσεων! Υπενθυμίζουμε ότι η καταγγελία σύμβασης του Νιχάτ Χότσικα ήταν η πρώτη περίπτωση απόλυσης που επιχείρησε να επιβάλει το καθεστώς Ερντογάν σε ελληνικό έδαφος, ακολουθώντας το πογκρόμ δίωξης εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών μετά το «πραξικόπημα».

 

Πηγή: empros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις