Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην οικία Μάνου Χατζιδάκι

Η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης σε συνεργασία με την επιτροπή διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», διοργανώνει προς τιμήν της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, εκδήλωση με θέμα «Η Ξάνθη τιμά την Παλιγγενεσία του 1821».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ο φιλόλογος-συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος παρουσιάζουν τις εισηγήσεις τους με θέματα «Εκκλησία και Ρωμηοσύνη στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821» και «Η Ξάνθη τιμά τους αγώνες των Θρακιωτών στην Επανάσταση του 1821», αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Κοντός Φώτης (βιολί) και η κ. Σερενίδου Ελένη (πιάνο) εκτελούν μουσικά έργα συνθετών της Ελληνικής Εθνικής Σχολής. Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 στις 7:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» και θα προβληθεί ζωντανά μέσω της σελίδας που ο Πολυχώρος διατηρεί στο facebook.

Περισσότερα σε Ειδήσεις