Οι πωλητές αποφάσισαν μονομερώς να λειτουργήσουν το Παζάρι το Σάββατο

Όπως ανακοίνωσαν οι πωλητές των λαϊκών αγορών της Ξάνθης, αποφάσισαν μονομερώς ότι θα λειτουργήσουν τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην Ξάνθη. Όπως αναφέρουν, στην απόφασή τους μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, οι 400 και πλέον οικογένειες της Ξάνθης, εδώ και 20 μέρες δεν εκθέτουν τα προϊόντα τους, για δεύτερη φορά φέτος, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε αυτή την κίνηση καθώς τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των πωλητών λαϊκών αγορών νομού Ξάνθης. Αγαπητοί συμπολίτες μας. Όπως γνωρίζετε με απόφαση του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας έχουν ανασταλεί όλες οι λαϊκές αγορές του νομού Ξάνθης. Σεβόμενοι πάντα της αποφάσεις και επειδή προέχει η δημόσια υγεία, κάναμε δεκτή την απόφαση αυτή χωρίς να διαμαρτυρηθούμε. Είναι ο μοναδικός κλάδος σε όλο τον νομό ο οποίος έχει στοχοποιηθεί τόσο πολύ. Αυτό αποδεικνύεται ότι κλείσανε της λαϊκές αγορές του νομού Ξάνθης όπου βγάζουν τα προς το ζην 416 οικογένειες.Πλέον όμως τίθεται θέμα εξαθλίωσης όπως και θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας.

Κοντεύουμε τις 20 ημέρες που δεν εκθέτουμε τα προϊόντα μας. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των μικροπωλητών έχει κάνει τα τεστ κορονοϊού και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. (Τα ονοματεπώνυμα είναι στον ΕΟΔΥ). Οι λαϊκές αγορές σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν πλέον στο 100%. Εξάλλου ο χώρος που λειτουργούμε είναι υπαίθριος και όχι στεγασμένος.

Έπειτα από έκτακτο δ.σ., των σωματείων, αποφασίσαμε το Σάββατο 27-6-2020 να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά της Ξάνθης. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία απαιτεί ο ΕΟΔΥ κ η πολιτική προστασία. Ζητάμε από τους άρχοντες της πόλης μας να στηρίξουν την λογική απόφαση μας όπως και από όλους τους συμπολίτες μας. Η στοχοποίηση του νομού μας κάνει κακό σε όλους μας. Ας επανέλθει η κανονικότητα στην πανέμορφη Ξάνθη μας. Ευχόμαστε σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, να ανακάμψουν όσο πιο σύντομα γίνεται.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις