Ένταση στο Δροσερό

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Μεγάλη Τρίτης στο Δροσερό, στην Ξάνθη, με κατοίκους να φωνάζουν πως δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό.

Προηγήθηκαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ στα οποία γινόταν αναφορά για δεκάδες κρούσματα που προέκυψαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ωστόσο οι κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο που βρίσκονται τα περιπολικά της Αστυνομίας και περιφρουρούν τον οικισμό, καθώς και οι Δημοσιογράφοι που πραγματοποιούν ρεπορτάζ, και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Μεταξύ άλλων τόνιζαν πως δεν αποτελούν "υγειονομική βόμβα" όπως τους χαρακτηρίζουν.

Οι τόνοι έπεσαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο και οι κάτοικοι επέστρεψαν στον οικισμό τους.

Αντιδράσεις στην Ξάνθη

Την ίδια στιγμή έντονη είναι και η δυσφορία που εκφράζουν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης για την παράταση κατά δύο εβδομάδες στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στον δήμο Ξάνθης.

Σκληρή είναι και η κριτική που ασκούν οι φωνές της αντιπολίτευσης τόσο στον δήμο όσο και στην Περιφέρεια για τον τρόπο που έχουν διαχειριστεί την υγειονομική κρίση. Η κριτική επικεντρώνεται από τη μια στο γεγονός ότι δεν υπάρχει οργανωμένη και επίσημη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή και από την άλλη στα μέτρα που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα και την αποτελεσματικότητα αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κατήγγειλε πως δεν κλήθηκε ο Ι.Σ. στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στην Ξάνθη, με θέμα τον κορονοϊό, ενώ από τη μεριά του ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλους τους κατοίκους της Ξάνθης για να υπάρξει πλήρης εικόνα για την εξάπλωση του ιού και να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.

 

Πηγή: xanthinea.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις