Εξαντλήθηκαν όλα τα ραντεβού για τα τεστ αντισωμάτων στην Ξάνθη – Μειωμένο το ενδιαφέρον στον Εχίνο

τεστ

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα από τις 8 το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου που ξεκίνησε η διαδικασία των τεστ αντισωμάτων. Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης αλλά και η υπεύθυνη του γραφείου της «Στήριξης» όπου γίνονται τα τεστ από ειδικό κλιμάκιο του νοσοκομείου Ξάνθης, κα Μαρία Κελτσίδου, από τις 8π.μ. έως τις 11.30 π.μ. είχαν κλείσει όλα τα ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή που θα διενεργούνται τα τεστ, ενώ το ενδιαφέρον είναι αμείωτο και συνεχώς δέχονται τηλεφωνήματα.

Κλείστηκαν σε 3 ώρες όλα τα ραντεβού για 750 τεστ αντισωμάτων στην Ξάνθη

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ευφραιμίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ένθερμο ενδιαφέρον του κόσμου και μάλιστα ανέφερε ότι έχει στείλει αίτημα ήδη στον ΕΟΔΥ για παράταση των δειγματοληψιών: «Είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον του κόσμου. Για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προσθέσαμε και άλλες δύο τηλεφωνικές γραμμές. Έχουν κλείσει ήδη όλα τα ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή θα γίνουν 750 τεστ. Στείλαμε αίτημα στον ΕΟΔΥ να δοθεί παράταση».

Απ’ την πλευρά της η κα Κελτσίδου επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και ότι έχουν οριστεί ανά μισή ώρα 15 ραντεβού, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί ούτε παρεμβάσεις. Αυτό απαντώντας σε μια πληροφορία που θέσαμε υπ’ όψιν της, ότι αυτοί που έκλεισαν τα ραντεβού ήταν δημόσιοι υπάλληλοι που ήθελαν να λείψουν από την δουλειά τους. Να σημειωθεί επίσης ότι πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν και δεν μπόρεσαν τελικά γιατί ήταν συνεχώς κατειλημμένο. (σ.σ. Γραφεία της “ΣΤΗΡΙΞΗΣ” στην οδό Χατζησταύρου 1, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2541350113)

Μόνο 28 τεστ την πρώτη μέρα στον Εχίνο

Αντίθετα με τους Ξανθιώτες οι κάτοικοι του Εχίνου γύρισαν την πλάτη στις υγειονομικές αρχές και έκλεισαν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις τους για μαζική προσέλευση χωρίς ραντεβού προκειμένου να μετρηθεί το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού. Το γεγονός δε ότι ο οικισμός έφερε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και έδωσε πολλά κρούσματα, ένα αξιόπιστο δείγμα από τα τεστ αντισωμάτων θα έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς θα μετρούσε το ποσοστό ανοσίας που έχει ο πληθυσμός του Εχίνου και θα ήταν και ένας τρόπος να αποστοχοποιηθεί ο οικισμός και όλος ο δήμος Μύκης, δεδομένου ότι ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού τον καθιστά ασφαλή προορισμό.

Γ. Γραμματέας Δήμου Μύκης, Πετσενίκ: «Φοβούνται μην τους επιβληθούν νέα μέτρα για το Κουρμπάν Μπαϊράμ»

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του δήμου Μύκης κ. Πετσενίκ μέχρι τις 2.30 το απόγευμα μόνο 28 άτομα προσήλθαν για τεστ στον ειδικό χώρο του Κέντρου Υγείας Εχίνου, εκφράζοντας την λύπη του που ο κόσμος του Εχίνου δεν ανταποκρίνεται θετικά. Στην ερώτησή μας γιατί συμβαίνει αυτό ο κ. Πετσενίκ σημείωσε: « Υπάρχει διστακτικότητα . Πιστεύουν ότι τους έχουν επιβληθεί πολύ αυστηρά μέτρα επί πολύ χρόνο και φοβούνται μήπως αυτά τα τεστ γίνουν αφορμή να τους επιβληθούν και νέα μέτρα εν’ όψει και του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Παρότι τους έχουμε ενημερώσει δεν πιστεύουν αυτά που λέμε. Ενεργούν αυτόνομα. Δεν μας ακούνε…», επισημαίνει ο κ. Πετσενίκ. Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται έως και την Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Εχίνου.

 

Πηγή: empros.gr