Διώχνουν από το σπίτι οικογένεια επειδή το παιδί τους έχει αυτισμό!

Σοκ προκαλεί η ανάρτηση ενός πατέρα από την Ξάνθη, ο οποίος ανακοίνωσε από το Facebook, ότι οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας στην οποία κατοικούσε η οικογένειά του σε οικισμό της περιοχής, υποχρεώνεται να φύγει από το σπίτι επειδή το παιδί τους έχει αυτισμό.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Ευαγγέλου, που ενημέρωσε το xanthi2.gr για αυτή την κατάσταση, κάποιοι κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν εδώ και καιρό να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας, που νοικιάζουν, να τους ζητήσει να φύγουν λόγω του αυτισμού του γιου του Θανάση:

Ο Θανάσης, είναι σήμερα 17 ετών. Γεννήθηκε το 2003 και λίγο αργότερα διαγνώστηκε με αυτισμό σε βαριά μορφή. Η οικογένειά μετακόμισε στην πόλη της Ξάνθης το 2004 αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς και σε διαμέρισμα που κατοικούσαν παλιά, οι ιδιοκτήτες με πρόφαση ότι θα ιδιοκατοικήσουν, τους έβγαλαν έξω.

Πριν από 5 χρόνια η οικογένεια αποφάσισε να νοικιάσει μια μονοκατοικία στα Πηγάδια Ξάνθης ώστε να μην ενοχλεί και η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί. Όμως ο εγκλεισμός της πανδημίας σε συνδυασμό με την εφηβική του ηλικία, προκάλεσαν κάποιες συμπεριφορές που τράβηξαν την προσοχή. Μετά από αρκετές πιέσεις κάποιων κατοίκων του χωριού, οι ιδιοκτήτες επισκέφθηκαν την οικογένεια και προσπάθησαν να την πείσουν να εγκαταλείψει το σπίτι. Όπως αναφέρουν οι γονείς, παρόλο που οι ιδιοκτήτες κατανοούν το πρόβλημα, εντούτοις δέχονται αφόρητες πιέσεις ενώ κάποιοι τους προτείνουν να βάλουν το παιδί σε ίδρυμα.

Ο Θανάσης φοιτά στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στη Γενισέα Ξάνθης και η νέα αυτή αναγκαστική μετακίνηση από την μονοκατοικία, δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ίδιο και την οικογένειά του όπως δεν είναι καθόλου εύκολη και η εξεύρεση στέγης Ο πατέρας, όντας σε απόγνωση και απόλυτα αξιοπρεπής παρά τις μεγάλες του περιπέτειες, κοινοποίησε στο facebook αυτή το νέο πρόβλημα της οικογένειας και το ρατσισμό που βιώνει. Οι χρήστες του facebook από την περιοχή και όλη την Ελλάδα, κατά χιλιάδες, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και καταδικάζουν όσους συνέβαλαν στην έξωση της οικογένειας.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις