Ανοίγουν τα Περιφερειακά Ιατρεία του ΚΥ

Τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων επαναλειτουργούν από 4 Μαΐου με συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του ΚΥ Αβδήρων, Μάρθα Ανδρέου, αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού Ξάνθης ότι στα πλαίσια της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετά από οδηγίες της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 η επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) αρμοδιότητας του ΚΥ Αβδήρων δηλαδή των ΠΙ Διομήδειας (και Μαγικού), Εξοχής (και Ευμοίρου), Ερασμίου (και Μαγγάνων), Ευλάλου (και Αβάτου, Ηλιόπετρας), Γενισέας (και Βαφέικων), Κουτσού (και Συδινής, Σέλινου, Νέας Κεσσάνης και Πόρτο Λάγους) ενώ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το ΠΙ Δροσερού. Επίσης ξεκινά η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και ο εργαστηριακός και ακτινολογικός έλεγχος στο Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα αντίστοιχα.Η προσέλευση των πολιτών ή ασθενών στα ΠΙ και στο ΚΥ Αβδήρων θα γίνεται αυστηρά μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ραντεβού εκτός από τα επείγοντα περιστατικά.

Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας όταν προσέρχονται στα ΠΙ και στο ΚΥ Αβδήρων οφείλουν να φέρουν προστατευτικό κάλυμμα προσώπου όπως μάσκα χειρ/γική μιας χρήσεως ή υφασμάτινη πολλαπλών χρήσεων ή κάποιο μαντήλι.

Για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η παρουσία συνοδών εκτός των περιπτώσεων που χρειάζονται υποστηρικτική παρουσία ενώ για τα παιδιά επιτρέπεται η παρουσία ενός γονέα. Παρακαλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της άυλης συνταγογράφησης και να προσέρχονται στις δομές υγείας μόνο για την παρακολούθηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας τους.

Για ραντεβού για τους δημότες Αβδήρων και Τοπείρου παρακαλώ επικοινωνείστε στα τηλέφωνα του ΚΥ Αβδήρων : 2541355401 και 2541355400 όπου δίνοντας το ΑΜΚΑ σας μπορείτε να συνεχίσετε να συνταγογραφείστε τη φαρμακευτική σας αγωγή και να παραλάβετε τις συνταγές σας είτε στο κινητό τηλέφωνό σας είτε οι ίδιοι από τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας καθώς και για τα ραντεβού σας. Τα τηλέφωνα των ΠΙ είναι: ΠΙ Διομήδειας 2541091322, ΠΙ Εξοχής 2541094270, ΠΙ Ερασμίου 2541061395, ΠΙ Ευλάλου 25410 41208, ΠΙ Γενισέας 2541081485, ΠΙ Κουτσού 2541096315, ΠΙ Δροσερού 2541083361.xanthim

Όλοι εμείς οι επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με μόνο στόχο την εξασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας. Από σας το μόνο που ζητάμε είναι ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και την κοινωνική απόσταση!

 

Πηγή: xanthines.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις