Αναστολή φορολογικών βαρών για την Ξάνθη μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μωραίτης

Την αναστολή καταβολής των εισφορών ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ μέχρι το τέλος της χρονιάς, εξασφάλισαν οι παραγωγικοί φορείς της Ξάνθης, που επισκέφθηκαν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ωστόσο μίλησαν τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης.

Επι πλέον αυτού, οι επιχειρήσεις της Ξάνθης εντάχθηκαν στις 120 δόσεις ρύθμισης χρεών, ενώ ήδη έχει κατατεθεί και τροπολογία για την αποπληρωμή, μέσω συμψηφισμών του 12% του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ για τα έτη 2010-2015 των επιχειρήσεων της Θράκης.

«Από τα 22 αιτήματα που καταθέσαμε σχεδόν για όλα είχαμε θετική ανταπόκριση. Αναμένουμε δε και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ξάνθη, ίσως και πριν τον 15Αυγουστο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι άκρως σημειολογική και για τα εθνικά θέματα, αλλά και για το εσωτερικό, καθώς η Ξάνθη έχει στιγματισθεί από τον κορονοϊό και ένα πέπλο δυσφήμισης την έχει καλύψει. Να φανταστείτε κάποιοι που έψαξαν να κανονίσουν διακοπές και μόνο που ανέφεραν πως είναι από την Ξάνθη, εισέπραξαν την απάντηση από το Ξενοδοχείο πως είναι… γεμάτοι. Δέχεται κοινωνικό μπούλιγκ η Ξάνθη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης.

 

Πηγή: thrakikiagora.gr