Ανησυχία στη Θάσο για τα 5 κρούσματα - Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τμήματα σχολείων

Ανησυχία επικρατεί στο νησί της Θάσου μετά τα πέντε κρούσματα κορονοϊού τα οποία ανιχνεύτηκαν τις τελευταίες μέρες.

Πρόκειται για μία μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της και ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών που βρίσκεται στο νησί για τις διακοπές τους.

Η μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της εμφανίζουν ήπια συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με τον ιό της γρίπης. Σε τεστ έχει υποβληθεί και ο πατέρας για να διαπιστωθεί αν έχει νοσήσει καθώς έχει ξεκινήσει και ιχνηλάτηση των επαφών τους. Έλεγχος για πιθανά κρούσματα κορονοϊού έχει γίνει και στο Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούν τα δύο μικρά παιδάκια.

Όσον αφορά τους Γερμανούς τουρίστες, αυτοί είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο αναφοράς. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Εξαιτίας των κρουσμάτων δρομολογούνται υγειονομικές εξελίξεις όσον αφορά εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Έτσι, μετά από εισήγηση των υγειονομικών Υπηρεσιών προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, αναστέλλεται από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 και για 14 μέρες η λειτουργία του Ε1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Λιμένα και από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και για 14 μέρες του 2ου (πρωινού) τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου του Λιμένα Θάσου.

Επίσης, η ακαδημία ποδοσφαίρου «Θεαγένης Θάσου» αναστέλλει τη λειτουργία όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της μέχρι και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 για τα τμήματα υποδομής, μέχρι να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις