Οι Θάσιοι συγκέντρωσαν χρήματα για να χειρουργηθεί η μικρή Σοφία

Σοφία, θάσος

Μια συγκινητική ιστορία που αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη μπορεί να ξεπεράσει τα μεγαλύτερα εμπόδια, έζησε η 12χρονη Σοφία που διαμένει μόνιμα με την οικογένειά της στο νησί της Θάσου.

Με τη βοήθεια των κατοίκων του νησιού και τον δήμο της Θάσου που άνοιξαν την αγκαλιά τους συγκεντρώνοντας χρήματα για τις δυο καρδιολογικές επεμβάσεις στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί η μικρή Σοφία, κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και η καρδιά της πλέον να χτυπάει δυνατά όπως όλων των συνομηλίκων της.

«Αισθάνομαι πολύ καλά κι είμαι πολύ ευχαριστημένη που πέτυχε το χειρουργείο. Στέλνω την αγάπη μου που κουράστηκαν τόσο γι’ αυτό το χειρουργείο» είπε ίδια μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Οι γονείς της Σοφίας βιοπαλαιστές από την Γεωργία ήρθαν στο νησί πριν από 25 χρόνια όπου ζουν κι εργάζονται μεγαλώνοντας τα τέσσερα παιδιά τους. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν να τα καταφέρουμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους γιατρούς που πέτυχαν το καλύτερο για τη Σοφία και μας την επέστρεψαν πίσω στο σπίτι γερή και δυνατή. Από τη στιγμή που το παιδί μπήκε στο χειρουργείο ήμασταν πολύ φοβισμένοι, όμως όταν ο γιατρός βγήκε και με πολύ μεγάλη χαρά μας ανακοίνωσε πως η επέμβαση πέτυχε και πήγε πολύ καλά, δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τη χαρά μας», είπε η μητέρα τής 12χρονης Ρ. Τσελίτζε.

Ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, είπε πως

«Αποδείξαμε ότι όταν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί καταφέραμε ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα και τελικά να βγει νικήτρια από τη μάχη αυτή».

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Σοφία ήταν πολύωρη και διήρκησε πέντε ώρες για να καταφέρουν οι γιατροί να τοποθετήσουν στην καρδιά της την βαλβίδα που της έδωσε πάλι πίσω την χαρά και την αισιοδοξία για τη ζωή.

«Η επέμβαση ήταν πολύ δύσκολη» είπε ο κ. Τσαούσης ο γιατρός που ανέλαβε το δύσκολο αυτό έργο. Μάλιστα ερωτηθείς ποια ήταν τα πρώτα λόγια της μικρής μετά την επέμβαση απάντησε πως ήταν: «Σας αγαπώ πολύ».

 

Πηγή: news.freelist.gr