Θάσος: Επιστολή για την ενίσχυση των επαγγελματιών στα αρμόδια υπουργεία

Θάσος

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη και τον πρόεδρο των Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜ-Θ, Ιωάννη Μαρκιανό, απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς στην οποία αναλύονται οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θάσου από τις πρόσφατες αποφάσεις για τη διέλευση των τουριστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον COVID-19.

Παράλληλα καλούν σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών της Θάσου οι οποίοι πλήττονται από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και εξελίξεις.

Ειδικότερα με την επιστολή προτείνεται πέραν των άλλων:

  • Η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, με στόχο την αποσυμφόρηση του Προμαχώνα και διευκολύνοντας παράλληλα μεγάλη μερίδα τουριστών οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μας, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.
  • Η θεσμοθέτηση ρύθμισης, με πολλές δόσεις, για την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αδυνατούν, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή αυτών. Ανάλογα με τις εξελίξεις, σχεδιασμός περί αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων σε αυτούς οι οποίοι αποδεδειγμένα πλήττονται.

 

Πηγή: kavalapost.gr