Υγειονομικό υλικό και εξοπλισμός στο Kέντρο Yγείας Σαπών

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαπών πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Τσαλικίδης, με αφορμή την επικρατούσα κατάσταση λόγω της πανδημίας και με απώτερο σκοπό να συζητήσει θέματα που απασχολούν και εμποδίζουν στη σωστή λειτουργία της δομής Υγείας στην περιοχή των Σαπών.

Το Κέντρο Υγείας είναι ένα από τα σημαντικότερα που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρέχοντας πολύτιμο έργο περίθαλψης και βασικές ιατρικές υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Τσαλικίδης πρόσφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό, ενώ έχει ήδη διατεθεί και εγκατασταθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκατασκευασμένος οικίσκος τύπου ISOBOX, ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος πρώτης διαλογής ασθενών, αλλά και ως χώρος δειγματοληψιών για την Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν και καταγράφηκαν ζητήματα που επηρεάζουν στην ομαλή λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας Σαπών. Συγκεκριμένα, αφορούν στην ελλιπή στελέχωση του με απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, όπως Μικροβιολόγος, Ακτινολόγος και Γενικοί Ιατροί. Τονίστηκε η αναγκαιότητα πρόσληψης καθαριστριών ως επιπλέον απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό σε μια υγειονομική μονάδα, και την παράταση συμβάσεων των νοσηλευτών, καθώς είναι χρήσιμοι δεδομένης της πανδημίας.

Ο κ. Τσαλικίδης επεσήμανε πως «είναι επιτακτική ανάγκη τα αιτήματα που παρατεθήκαν από τους υπευθύνους του Κέντρου Υγείας να επιλυθούν», δεσμευόμενος ότι αυτά θα μεταφερθούν το συντομότερο προς το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Πηγή: ert.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις