Πρωτότυπη δράση από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Ξυλαγανής

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ξυλαγανής πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη δράση με σκοπό την τουριστική προβολή της περιοχής τους.

Οι μαθητές δημιούργησαν 150 QR κωδικούς που τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία του οικισμού όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να σκανάρει τον κωδικό και θα λαμβάνει πληροφορίες για το σημείο στο κινητό του.

Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος  εξέδωσε συγχαρητήριο μήνυμα:

"Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης συγχαίρει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής που συμμετείχαν στο έργο ERASMUS+ Our-Town, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 26/02/2021.

Μέσα από μια διαδικασία που απαιτούσε συνεργασία, εφευρετικότητα και καινοτόμο πνεύμα, οι μαθητές με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν, αρχικά, περίπου 150 “προσκλήσεις”, που συνδέονται με αντίστοιχους κωδικούς QR, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Ξυλαγανής - Κεντρική Πλατεία, Δημοτικό Σχολείο, Λαογραφικό Μουσείο. Με το σκανάρισμα του κωδικού από το κινητό τηλέφωνο του επισκέπτη θα εμφανίζεται μια “πρόκληση”, μετά τη λύση της οποίας θα παρουσιάζονται πληροφορίες για την περιοχή.

Πρόκειται για μια διαδικασία που θα εμπλουτίζεται συνεχώς και ενέχει το στοιχείο τόσο του παιχνιδιού, όσο και της γνώσης του τόπου μας, της ιστορίας του και του πολιτισμού μας- ήθη, έθιμα, μαγειρική, ασχολίες των κατοίκων.

Θεωρούμε το εγχείρημα ιδιαίτερα έξυπνο και πρωτότυπο, τόσο στη σύλληψη όσο και στην εφαρμογή του, αφού συνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα με την τοπική κοινότητα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μαθητών να ασχοληθούν και με άλλα θέματα, άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα και την πορεία της ζωής των κατοίκων του τόπου τους και της ευρύτερης περιοχής, άξιο να το μιμηθούν και άλλες σχολικές μονάδες".

Περισσότερα σε Ειδήσεις