Έργα αντιπυρικής προστασίας στον οικισμό Παλιννοστούντων Σαπών

Καταστροφική για το περιβάλλον ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου ’20 στο δάσος βόρεια του οικισμού Παλιννοστούντων Σαπών. Τότε, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες όλων, και κυρίως χάρη στα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής, αποτράπηκε το χειρότερο σενάριο, η πυρκαγιά να εξαπλωθεί μέσα στον οικισμό απειλώντας πρώτα και κύρια ανθρώπινες ζωές και δευτερευόντως τις περιουσίες.

Στον απόηχο της φωτιάς, εργασίες αντιπυρικής προστασίας γύρω από τον οικισμό, υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Συγκεκριμένα, μηχανήματα της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης εργάζονται στο σημείο, για την «επέκταση και δημιουργία νέων αλλά και τη συντήρηση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών της ευρύτερης περιοχής», όπως ενημέρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Στη μεγάλη εικόνα, σύμφωνα με τον κο Τσαλικίδη «προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού κινδύνου λόγω δασικής πυρκαγιάς. Οφείλουμε τη μέγιστη προστασία για τους πολίτες του τόπου μας».

Τέλος, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εργασίες για την αντιπυρική προστασία της περιοχής της Μαρώνειας.

 

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις