Διατηρείται σε λειτουργία το Λύκειο της Ξυλαγανής

Μία θετική είδηση για την διατήρηση σε λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής, αλλά και μία διγλωσσία αναφορικά με "ποιος τα κατάφερε", προκύπτει από δελτία τύπου που απεστάλησαν από τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπόυλο.

Η ανακοίνωση Στυλιανίδη, αυτούσια: «Σε συνεχή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης με δομημένα επιχειρήματα και πολιτική επιμονή πέτυχε κατ’ εξαίρεση να διασωθεί η λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής, διασφαλίζοντας την λειτουργία δυο κατευθύνσεων. Ο Θρακιώτης πολιτικός ευχαρίστησε δημόσια για την βοήθεια και την θετική τους απόφαση την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, την αρμόδια υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και φυσικά την Γ. Γραμματέα Σ. Γκίκα καθώς και την διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου και δήλωσε: ‘’Είναι σωστή απόφαση γιατί κρατά όρθια της περιφέρεια και ιδιαίτερα την Ξυλαγανή και την ιστορική Μαρώνεια σε μια εποχή που η Θράκη πρέπει να μείνει όρθια για πολλούς λόγους. Ευχαριστώ πολύ όσους συνέβαλαν’’». Η ανακοίνωση μάλιστα φέρει και τον τίτλο «σώζεται το Γ. Λύκειο Ξυλαγανής μετά από παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη», ενώ δεν έχει καμία αναφορά στον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών.

Η ανακοίνωση Χαριτόπουλου, αυτούσια: «Οι πολυήμερες παρεμβάσεις με επιχειρήματα, αποδείξεις και στόχους του δημάρχου Μαρωνείας - Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου για την αποτροπή προβλημάτων στην λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής, λόγω του καθεστώτος που ισχύει για τα ολιγομελή έφερε θετικά αποτελέσματα. Έτσι, ο κίνδυνος κλεισίματος της εκπαιδευτικής δομής απετράπη αφού το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση του διατηρεί την λειτουργία τους, μιας και το σχολείο συμπεριλήφθηκε τελικά στη λίστα με τα ολιγομελή τμήματα. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών ευχαρίστησε το Γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη, τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, την διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη-Μαριγούλα Κοσμίδου και τον διευθυντή του Γ.Ε.Λ. Ξυλαγανής Ανέστη Ποιμενίδη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και την υποστήριξη του αιτήματος του. Παράλληλα τόνισε ότι στην σύγχρονη δύσκολη και ανταγωνιστική πραγματικότητα όλα κατακτώνται με τεκμηριωμένες διεκδικήσεις και αγώνες και τίποτα δεν χαρίζεται». Η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο «Σωτήρια παρέμβαση για το ΓΕΛ Ξυλαγανής» και γίνεται μία μικρή αναφορά στον τοπικό βουλευτή της ΝΔ.

 

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις