Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU εντάχθηκε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών

Στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής WiFi4U εντάχθηκε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 23 Ιουλίου η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εγκατάσταση σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους ώστε ν’ αποκτήσουν οι δημότες και οι επισκέπτες του δωρεάν υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζουμε ότι, από την περιοχή μας στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί ο Δήμος Κομοτηνής και ο Δήμος Αρριανών οι οποίοι έχουν κερδίσει, έκαστος, κουπόνι χρηματοδότησης ύψους 15.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την τρίτη φάση υποβολής των αιτημάτων ήταν τεράστιος, καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 8.600 αιτήσεις για μόλις 947 χρηματοδοτήσεις (ποσοστό ικανοποίησης αιτημάτων: 11%) ανάμεσα τους και ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, ενώ στις προηγούμενες προσκλήσεις χρηματοδότησης δεν είχε υποβληθεί αίτημα από το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης», αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωση του.

 

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις