Στο δήμο Μαρώνειας-Σαπών βρέθηκε ο Δ.Κουτσούμπας

Με τον Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) ο κύκλος των συναντήσεων του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Θράκη.

Κατά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Σαπών, στην οποία συμμετείχε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Ιμπράμ Ιμπραήμ Κερατζή, ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα του τόπου, μεταξύ των οποίων η υψηλή ανεργία, η σχολική διαρροή, το Προσφυγικό, τα προβλήματα των αγροτών κ.ά.

Του παραδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις του Δήμου ενάντια στη λειτουργία των χρυσωρυχείων στο Πέραμα και τις Σάπες, για το κλείσιμο του προσωρινού οικισμού Ποντίων όπου επικρατεί άθλια κατάσταση, για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, για τη δρομολόγηση επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Μαρώνειας – Σαμοθράκης, για τη στήριξη των αγροτών, τη χρηματοδότηση του φράγματος Ιασίου για την κατασκευή δικτύων άρδευσης, για την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού σφαγείου Σαπών κ.ά.

Ανάμεσα στα αιτήματα και η διαδικασία που εκκίνησε ο Δήμος για την ένταξη του αρχαίο θεάτρου Μαρώνειας στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Για το θέμα αυτό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπέγραψε στο βιβλίο «Κύκλος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας». Ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Για τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα και τα νέα κρούσματα στην περιοχή

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως: «Δυστυχώς, όπως είχαμε προβλέψει -να μη γινόμαστε βέβαια μάντεις κακών- το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και βρίσκεται στο ότι δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος των περιοριστικών μέτρων, της καραντίνας, του πρώτου κύματος του κορονοϊού για να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα. Μακάρι να είναι μόνο τώρα και να αφορά συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες, αλλά δεν αποκλείεται και όσο προχωρά ο καιρός και από το Φθινόπωρο, να έχουμε ένα πιο ισχυρό κύμα πανδημίας. Γι αυτό χρειάζεται ενίσχυση των νοσοκομείων μας, στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά κυρίως με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας. Απ΄ αυτή τη σκοπιά στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ή διάφοροι άλλοι τους αντιμετωπίζουν καθυβρίζοντας τους, λέγοντας ότι δε χρειάζονται αγώνες. Μα μόνο με τον αγώνα και την πίεση μπορεί να υλοποιηθούν αυτά τα οποία χρειάζεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας για να προστατευθεί η ζωή του λαού μας, η ζωή και η υγεία των παιδιών μας».

Για την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και πιθανόν η Ελλάδα να την πληρώσει πιο ακριβά από άλλες χώρες, ακριβώς διότι η οικονομία της, με την περίφημη "εξωστρέφεια", στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, τις μεταφορές και τη ναυτιλία και θα επηρεαστεί πολλαπλά από την κρίση που υπάρχει σε άλλες πιο ισχυρές οικονομίες, όπως της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, όπως είναι των ΗΠΑ κ.λ.π.».

https://youtu.be/quI4MZVJOuM

Ο Δήμαρχος Ντ. Χαριτόπουλος στις δηλώσεις του σημείωσε «ευχαρίστησα τον ΓΓ του ΚΚΕ για την τιμητική του παρουσία στην περιοχή μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα προωθήσει τα σημαντικά προβλήματα που έχει η περιοχή μας, και αναφέρθηκα σε αυτά, τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, η σχολική διαρροή, τα μεγάλα ποσοστά κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, η πληθυσμιακή σύνθεση κ.ά., επίσης δώσαμε βαρύτητα σε κάποια ζητήματα στα οποία μπορεί το ΚΚΕ να στηρίξει την προσπάθειά μας.

Καταλήξαμε στο ότι έγινε φίλος της περιοχής, υπογράφοντας το βιβλίο των φίλων του αρχαίου θεάτρου Μαρωνείας και είναι τρίτος στη σειρά μετά τον κ. Παυλόπουλο, την κ. Μενδώνη κι αυτό για μας αποτελεί ιδιαίτερή τιμή και χαρά».

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις