Σάπες: Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος από τον οικισμό Ποντίων - Η μάχη της κατάσβεσης συνεχίζεται

Μια δύσκολη μάχη κλήθηκαν να δώσουν οι πυροσβέστες κόντρα στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, στην Ροδόπη, με τις φλόγες να φτάνουν, μάλιστα μέχρι στις αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 21:30, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποκόψουν το επικίνδυνο μέτωπο που κατευθυνόταν προς τον οικισμό Παλιννοστούντων Ποντίων, με το κύριο ενεργό μέτωπο να εστιάζεται πλέον σε ορεινή δασική έκταση, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο της περιοχής.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το πύρινο μέτωπο αντιμετωπίζεται από τα πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή είναι μη προσβάσιμη.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 78 πυροσβέστες, 22 οχήματα,5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ υπάρχει συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του Ελληνικού Στρατού.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, εξάλλου, από αέρος επιχειρούσαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (23.45) η φωτιά έχει περιοριστεί ωστόσο ο συναγερμός των αρχών δεν έχει παύσει.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην Δ.Ε. Σαπών Ροδόπης για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος δήλωσε νωρίτερα:

«Είμαστε αντιμέτωποι εδώ και αρκετή ώρα με μια φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, η οποία ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Κινήθηκε άμεσα όλος ο μηχανισμός και της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και του δήμου. Εκκενώσαμε τον οικισμό των Ποντίων, οδηγήσαμε τον κόσμο σε ασφαλή μέρη, στο γήπεδο και το πολύκεντρο (σ.σ. πολυχώρος εκδηλώσεων) και στα σχολεία».

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις