Καθημερινό πρόβλημα στην υδροδότηση για τους κατοίκους της Μαρώνειας

Σημαντικά προβλήματα στην υδροδότηση του οικισμού καταγράφουν πολλοί κάτοικοι της Μαρώνειας τις τελευταίες ημέρες. Εδώ και ένα δεκαήμερο τουλάχιστον, το πρόβλημα με τις διακοπές νερού είναι πολύ έντονο, σχεδόν καθημερινό και με πολύωρη διάρκεια.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Κομοτηναίος επιχειρηματίας Γιώργος Τζαμπαζλής απευθύνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο, προκειμένου το πρόβλημα να λυθεί άμεσα καθώς όπως λέει αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ντόπιους, αλλά και το τουριστικό προφίλ της περιοχής.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι του χωριού που έχουν τις ελιές παίρνουν από τα αντλιοστάσια και γεμίζουν τις δεξαμενές τους (σ.σ. και γι’ αυτό δημιουργείται πρόβλημα). Κι αυτοί δίκιο έχουν. Αλλά το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει μεριμνήσει. Το 50% των σπιτιών, που υδροδοτούνται από το καινούργιο δίκτυο δεν έχουν νερό. Πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί το πρόβλημα αυτό υπάρχει μόνο το καλοκαίρι. Λείπουν οι τουρίστες, αν φύγουμε κι εμείς οι λίγοι που παραθερίζουμε εκεί, τι θα γίνει;» λέει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα μάλιστα αγγίζει και επιχειρήσεις εστίασης, ενώ δεν περιορίζεται μόνο στην πόση: «άντε, αν είναι να πιούμε, θα πιούμε εμφιαλωμένο. Αλλά, το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να μπορείς να κάνεις ντους, να πλύνεις τα πιάτα, να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα» υπογραμμίζει ο κος Τζαμπαζλής.

Σημειώνεται ότι τις περισσότερες φορές η υδροδότηση αποκαθίσταται κοντά στα μεσάνυχτα, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι ‘αναγκάζονται’ να περνούν πάνω από μισή μέρα χωρίς νερό.

Περισσότερα σε Ειδήσεις