Πανελλήνια διάκριση για τη Νομική σχολή του ΔΠΘ

Για ακόμη μία χρονιά η ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πετυχαίνει Πανελλήνια διάκριση με επιβλητική νίκη στον Εθνικό διαγωνισμό εικονικής δίκης που διοργάνωσε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία η Elsa Greece.

Οι καθηγητές που βοήθησαν σε αυτήν τη επιτυχία είναι άξιοι για το διδακτικό και επιστημικό έργο τους, καθώς με προσήλωση και αγάπη για την δουλειά τους βοήθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Η ομάδα του Δ.Π.Θ με μέλη της, την Γαλανοπούλου Ίριδα, την Αβλίχου Μαξίν, την Δούκα Δήμητρα και προπονητή τον Γεράσιμο Αδαμακόπουλο πετυχε την πρώτη θέση στον Εθνικό διαγωνισμό εικονικής δίκης - στη διοικητική δικαιοδοσία.

Η επιτυχία της ομάδας δεν τελειώνει εδώ! Αλλά στην ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης απονεμήθηκαν ακόμα δύο βραβεία, το πρώτο για το καλύτερο δικόγραφο αιτήσεως ακυρώσεως και το δεύτερο για το καλύτερο δικόγραφο υπομνήματος διοίκησης.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:

Ο Διαγωνισμός συνιστά τη μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής της δικαιοσύνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή φοιτητών και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας, ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών. Ο Διαγωνισμός, σε αντιστοιχία με τους Διεθνείς Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης, περιλαμβάνει αφενός γραπτή διαδικασία, με την υποβολή από πλευράς των συμμετεχόντων δικογράφων (ανάλογα με την Δικαιοδοσία, στην οποία υπάγεται η κρινόμενη υπόθεση) και αφετέρου προφορική διαδικασία ενώπιον Εικονικού Δικαστηρίου, που απαρτίζεται κάθε φορά από νομικούς επιστήμονες και πραγματικούς δικαστές.

Επιπλέον ο Διαγωνισμός, ξεκινώντας το 2015 από την Θεσσαλονίκη, πέτυχε, μέσα στα έξι αυτά χρόνια που πραγματοποιείται, να τεθεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη φορέων, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Συνήγορος του Πολίτη, το Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – ΕΕΔΑ, οι Νομικές Σχολές και των τριών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, το ίδρυμα Μαραγκοπούλου, οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ, και Νομική Βιβλιοθήκη, μεταξύ άλλων.

Τη φετινή χρονιά, μάλιστα, έχουμε την τιμή, ο Διαγωνισμός να τελεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσής του, Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Καθοριστική υπήρξε για το Διαγωνισμό, η απόφαση, που ελήφθη από το Δ.Σ της ELSA Greece το 2017, για τη μεταφορά του τόπου διεξαγωγής στην Αθήνα. Η σημασία αυτής της απόφασης αναδείχθηκε την ίδια κιόλας χρονιά, καθώς ο Διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Πρωτοδικείου Αθηνών. Έκτοτε, η πάγια στήριξη και η άρτια συνεργασία με το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας συνεχίζεται, ενώ την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά είχαμε την τιμή ο Διαγωνισμός να φιλοξενείται πλέον και στις αίθουσες του Εφετείου Αθηνών.

Το ακαδημαϊκό κύρος του Διαγωνισμού διασφαλίζεται με τη συμμετοχή, σε κάθε στάδιο της διοργάνωσης (Ακαδημαϊκή Επιτροπή, Προπονητές, Κριτές), αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών.

Παράλληλα, συνδράμουν σε διάφορες πτυχές του Διαγωνισμού δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, προσφέροντας τεχνογνωσία και υλική στήριξη. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης αποτελεί μία διοργάνωση που περικλείει μέσα της ολόκληρη τη νομική κοινότητα της χώρας μας.

 

Πηγή: e-evros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις