Ολοκληρώθηκαν τα rapid tests στην Κομοτηνή

Ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή, η διαδικασία των δωρεάν rapid tests στον γενικό πληθυσμό της Κομοτηνής στην γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας απέναντι από το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το προσωπικό που εργάζεται στο κλιμάκιο αυτές τις πέντε ημέρες (από Δευτέρα 12/10 έως Παρασκευή 16/10) που γίνονταν τα rapid tests, υποβλήθηκαν σε τεστ περίπου 400 άτομα. Τα τεστ τα οποία βγήκαν θετικά δεν συμπεριλαμβάνονται στην σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της ίδιας ημέρας, καθώς πρέπει πρώτα να περάσουν από PCR, δηλαδή από μοριακό έλεγχο και στην συνέχεια να καταγραφούν ως θετικά κρούσματα.

Η διαφορά των rapid tests με τα υπόλοιπα τεστ είναι ότι γίνονται με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα και το αποτέλεσμα βγαίνει εντός 15 λεπτών. Μετά από κάποια ώρα ο πολίτης μαθαίνει το αποτέλεσμα από το αρμόδιο προσωπικό, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μέρες για να μάθει εάν το τεστ ήταν θετικό ή αρνητικό.

Μετά το πέρας αυτών των 5 ημερών και αφού πήγαν οι πολίτες που επιθυμούσαν να επιβληθούν σε τεστ, σύμφωνα με την νοσηλεύτρια που εργάζεται στο αρμόδιο κλιμάκιο Αγγελική Παπαδοπούλου, «υπάρχει μια καλή εικόνα της κατάστασης της επιδημίας, στο επίπεδο του νομού».

Περισσότερα σε Ειδήσεις