Η Κομοτηνή γιορτάζει την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή

Την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή εορτάζει η πόλη της Κομοτηνής αυτό το Σαββατοκύριακο. Έτσι, το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε ακολουθία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο πάρκο, από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Είχε προηγηθεί εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, εντός της Ταξιαρχίας.

Μετά τον εσπερινό στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία ξεκίνησε περί των 21:00. Παρά τις φετινές συγκυρίες με τον κορωνοϊό, επετράπη –κατόπιν συνεννόησης με τον στρατό, την αστυνομία και τη δημοτική αρχή, η λιτανεία της εικόνας –όπως κάθε χρόνο- στους κεντρικούς δρόμους και χώρους της Κομοτηνής. Την πομπή ακολούθησαν επίσημοι και πλήθος πολιτών.

Προ της λιτανείας, προς τους πιστούς απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης.

Το πρωί της Κυριακής, 26ης Ιουλίου 2020, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο πάρκο της πόλης και κατά την ομιλία του ευχήθηκε στους εκκλησιαζομένους και στους εορτάζοντες.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, των Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της πόλεως, όπως και πλήθος πολιτών.

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις