Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή

Και δεύτερος ασθενής με covid-19 εντοπίστηκε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, μετά τους ελέγχους που έγιναν συνεπεία του πρώτου κρούσματος που είχε εντοπιστεί σε εκπαιδευόμενο συνοριοφύλακα. Ο δεύτερος ασθενής ανήκει στον κύκλο των επαφών του πρώτου.

Όπως είναι γνωστό, το πρώτο κρούσμα σε συνοριοφύλακα προκάλεσε άμεση κινητοποίηση, με τον ΕΟΔΥ να στέλνει συνεργεία τα οποία πήραν δείγματα από όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Το ευχάριστο ήταν ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ο προβληματισμός όμως έγινε έντονος όταν άλλος συνοριοφύλακας παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για Covid-19 βγήκε θετικό.

Ο φορέας του δεύτερου κρούσματος προς το παρόν βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ωστόσο αν διαπιστωθεί επιδείνωση της κατάστασης του, θα μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο 534 συνοριοφύλακες (άνδρες και γυναίκες) που κατάγονται και θα υπηρετήσουν στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου.

 

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις