42 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν από την αιμοδοσία στο Σιδηροχώρι

Άκρως επιτυχημένη ήταν για άλλη μία φορά η αιμοδοσία που έγινε στο Νέο Σιδηροχώρι την Κυριακή 31 Μαΐου. Αυτή τη φορά, ο εκεί σύλλογος μάζεψε 42 φιάλες αίμα, οι οποίες φυσικά θα διατεθούν για τις ανάγκες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Μαριάννα Ανδρεάδου: «Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν»

Παρούσα στην αιμοδοσία, η διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου της Κομοτηνής Μαριάννα Ανδρεάδου ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους και όπως είπε «τώρα που επανερχόμαστε στην κανονικότητα, οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται αφού γίνονται περισσότερα χειρουργεία».

Σύμφωνα με την κα Ανδρεάδου οι ανάγκες της περιόδου της καραντίνας καλύφθηκαν, ωστόσο υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι «οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ» και υπενθύμισε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την αιμοδοσία καθώς πρόκειται για αναπνευστικό ιό.

Κ. Δημητρακόπουλος: Ευχαριστούμε τους εθελοντές

Τους εθελοντές ευχαρίστησε και ο πρόεδρος των εθελοντών ν. Ροδόπης Κώστας Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας πως πλέον οι αιμοδοσίες γίνονται με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας που ορίζονται από τα πρωτόκολλα του Covid -19.

Για να οργανωθεί καλύτερα η επιβολή και η τήρηση των μέτρων συνέδραμε και ο δήμος Κομοτηνής με τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη να δίνει το παρόν και να συγχαίρει τους εθελοντές, αλλά και να δεσμεύεται για λογαριασμό του Δήμου ότι θα στηρίζει κάθε είδους τέτοια προσπάθεια.

 

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις