Για τις δράσεις των 100 χρόνων της Θράκης συζήτησαν Χαρίτου, Γκαράνης και Μενεσελίδου

Ο Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και την πρόεδρο της επιτροπής που έχει συστήσει ο Δήμος Κομοτηνής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης Σοφία Μενεσελίδου, στο πλαίσιο του μεταξύ τους διαλόγου για την ανάδειξη της ιστορικής επετείου της Θράκης σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Βουλευτής  έκανε γνωστές στην δημοτική αρχή τις διαθέσεις και τις δυνατότητες εκ μέρους των Υπουργείων, όπως αυτές προκύπτουν από τις απαντήσεις που έλαβε στην ερώτηση που κατέθεσε προ μηνών για τον εορτασμό των 100 χρόνων ενσωμάτωσης της Θράκης, προκειμένου να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή σχεδίαση των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Κομοτηνής ως βασικός διοργανωτής.

Ο Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε σχετικά: «Με τον Δήμαρχο Κομοτηνής  και την  Δημοτική Αρχή  είμαστε σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία για τα σημαντικά  ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και έχω εκφράσει τη διαθεσιμότητα και την ετοιμότητά μου να  στηρίξω τις όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν.

Η σημερινή όμως είναι μια ειδική συνάντηση, παρουσία και της προέδρου της Επιτροπής που έχει συστήσει ο Δήμος Κομοτηνής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης.  Εξάλλου ο Δήμος Κομοτηνής  είναι ο βασικός διοργανωτής των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά μου θέλω να γνωστοποιήσω τις διαθέσεις και τις δυνατότητες εκ μέρους των Υπουργείων, όπως αυτές προκύπτουν από τις απαντήσεις που έλαβα στην ερώτηση που κατέθεσα για τον εορτασμό των 100 χρόνων ενσωμάτωσης της Θράκης και βέβαια θα έχω την ευκαιρία να ακούσω τις πρώτες σκέψεις και ιδέες για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει να προγραμματίσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Γνωρίζω ότι παράλληλα κι άλλοι φορείς και ιδρύματα προετοιμάζουν ανάλογες δραστηριότητες, με τους οποίους ενδεχομένως θα συνομιλήσουμε. Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι αυτή η μεγάλη επέτειος των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια είναι μια ευκαιρία ώστε να αναστοχαστούμε ως κοινωνία τα σημαντικά βήματα που αναμφίβολα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, να εντοπίσουμε τα ελλείμματα και τις αδυναμίες, αναγνωρίζοντας τη συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως όσων συμβιούν σε αυτήν εδώ τη περιοχή.

Και βέβαια θεωρώ σημαντικό ως κοινωνία ως τοπικοί φορείς να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με καλύτερο βηματισμό στο μέλλον αξιοποιώντας τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, να προχωρήσουμε, όπως και σήμερα είμαστε, ως πρότυπο αρμονικής συμβίωσης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και την πρόεδρο για την συνάντηση αυτή και την ενημέρωση που μου έκαναν».

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις