Αναμένεται η προκήρυξη για τις 235 θέσεις οκτάμηνης διάρκειας

Τα οκτάμηνα περιμένουν πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν διάφορες εργασίες που είναι «κολλημένες» το τελευταίο διάστημα, ιδίως στους πλέον υποστελεχωμένους Δήμους.

Σύμφωνα με λίστα της aftodioikisi.gr που εν πολλοίς επιβεβαιώνουν οι γνώστες των Δήμων της Ροδόπης στον «Χ» οι Δήμοι τελούν εν αναμονή προκήρυξης για θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας.

Η προκήρυξη το πιθανότερο να βγει στον «αέρα» στις αρχές Φεβρουαρίου, με τους πιο αισιόδοξους να την αναμένουν ακόμη κι αυτό τον μήνα. Θα αφορά συνολικά περί των 35.000 θέσεων εργασίας (σε Δήμους, Περιφέρειες και αλλού), εκ των οποίων 235 στον Δήμο Κομοτηνής, 64 στον Δήμο Αρριανών, κι από 55 στους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου. Βεβαίως, η προκήρυξη θέσεων δεν σημαίνει αυτοδικαίως και κάλυψή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Κομοτηνής, όταν στα τέλη του ’18, αν και προκηρύχθηκαν 8 θέσεις ηλεκτρολόγων, δεν κατατέθηκε ούτε μία αίτηση. Άλλωστε η οκτάμηνη σύμβαση αποτελεί αντικίνητρο για πολλούς ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον, ιδίως σε κλάδους με δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως, οι δήμαρχοι της Ροδόπης ευελπιστούν στην κάλυψη των περισσότερων θέσεων.

Το πρόγραμμα, όπως και τα τελευταία αντίστοιχα του ΟΑΕΔ, αναμένεται να απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια άνεργους, ιδίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επανένταξης στον εργασιακό βίο.

Πηγή: xronos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις