Τρία σκυλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα στην πόλη της Κομοτηνής

φόλες

Ένα ακόμη άσχημο περιστατικό εις βάρος των αδέσποτων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή της Τσανάκλειου Σχολής στην Κομοτηνή. Ασυνείδητοι έριξαν δηλητηριασμένα δολώματα με αποτέλεσμα τρία σκυλιά να εντοπιστούν νεκρά ενώ άλλα δύο αγνοούνται. Την καταγγελία έκαναν οι «Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνή».

Σύμφωνα με την ανάρτησή τους: «Σήμερα το ξημέρωμα (12.6.2020) κατά 3:30 – 4:00, τρία σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλες στην περιοχή Παλιάς Πρυτανείας – Βενιζέλου. Δεν έχει νόημα να γράφουμε τα τετριμμένα πλέον.» ανέφεραν σε ανάρτησή τους στην προσωπική τους σελίδα και σημείωσαν «Από την πλευρά μας συνεχίζουμε εκ του σύνεγγυς την ενημέρωση για όσους πετάνε φόλες. Ούτε ένα ευρώ να μην πάει σε δολοφόνους και σκ……….»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Περιμένουμε ο δήμος Κομοτηνής και οι δημοτικές παρατάξεις να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ για πρώτη φορά δημόσια αυτούς που ρίχνουν τις φόλες, δίνοντας ένα μήνυμα στο σάπιο κομμάτι της κοινωνίας που στηρίζει τις δολοφονίες και τις κακοποιήσεις ζώων».

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, στις 3 το βράδυ της Παρασκευής, ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης από την Φιλοζωική Κομοτηνής ο οποίος κάλεσε με τη σειρά του τον κτηνίατρο Αχμέτ Ταϊφούν.

«Ο κτηνίατρος ήρθε πολύ γρήγορα όμως δεν καταφέραμε να τα σώσουμε», μας λέει ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης για να προσθέσει ότι «έριξαν φόλες στο δρόμο από το τέρμα της οδού Βενιζέλου στην καφετέρια μέχρι το γυράδικο που βρίσκεται απέναντι από την Τσανάκλειο. Τα σκυλιά ξεψυχούσαν μέσα σε 5 λεπτά, τα πρόλαβα ζωντανά όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να τα σώσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ένα από τα τρία σκυλιά, ο Πάρης, το είχαν «υιοθετήσει» μαθητές σχολείου της Κομοτηνής όπου χρόνια πολλά τώρα περνούσε αρκετές ώρες της ημέρας. Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κα Μαίρη Κοσμίδου εξέφρασε την βαθύτατη λύπη της γνωστοποιώντας ότι θα καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο ώστε να ενταχθεί δράση με στόχο την καλλιέργεια της φιλοζωικής συνείδησης στα παιδιά.

 

Πηγή: ert.gr