Σύλληψη ηλικιωμένου που χτυπούσε αδέσποτο στην Κομοτηνή

αδέσποτο

Ένας ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη τις προάλλες στην οδό Βενιζέλου στην Κομοτηνή κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώων.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής», ο ηλικιωμένος φέρεται να κακοποιεί κατ’ εξακολούθηση αδέσποτα, τα οποία χτυπάει με τη μαγκούρα του. Αυτή τη φορά, τον έπιασαν κυριολεκτικά στα πράσα και κάλεσαν την Αστυνομία η οποία τον συνέλαβε ενώ αργότερα κατατέθηκε και μήνυση εναντίον του.

Δείτε την ανάρτηση:

«Δεχθήκαμε πριν από λίγες ημέρες καταγγελίες από πολίτες της Κομοτηνής για ηλικιωμένο, ο οποίος συστηματικά χτυπάει, τρομοκρατεί και εν τέλει εξαγριώνει με τη μαγκούρα του αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, ο ίδιος τις απογευματινές ώρες καθόταν σε σημείο της οδού Βενιζέλου και χτυπούσε τα σκυλιά αλλά μετά τις αντιδράσεις των περιοίκων μετακινήθηκε πιο κάτω, όπου και συνέχιζε τα χτυπήματα με τη μαγκούρα.

Έτσι, η ομάδα μας σε συνεργασία και με τους καταγγέλλοντες, κινητοποιήθηκε χθες (8.7.2020) και με καλά σχεδιασμένη ενέργεια διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κακοποίηση αμέριμνου αδέσποτου, το οποίο ενώ ήταν ξαπλωμένο και κοιμόταν στην άκρη του πεζόδρομου, ο ηλικιωμένος πολίτης το πλησίασε (φωτό 1), σταμάτησε και μετά πέταξε στα πλευρά του τη μαγκούρα του μπροστά στα μάτια δεκάδων έκπληκτων θαμώνων. Το σκυλί αφού έβγαλε μεγάλη κραυγή πόνου, τρομοκρατημένο απομακρύνθηκε τρέχοντας (φωτό 2).

Αμέσως εκλήθη η αστυνομία η οποία κατέφθασε και συνέλαβε τον κακοποιητή των αδέσποτων της περιοχής. Έπειτα, κατατέθηκαν μηνύσεις από μέλη της ομάδας, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν και περίοικοι που είναι μάρτυρες της καθημερινής κακοποίησης των αδέσποτων από τον εν λόγω ηλικιωμένο.

Ο δράστης θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο (δικαστήριο, διοικητικό πρόστιμο κτλ).

Πρόκειται για άλλο ένα θλιβερό περιστατικό στην μεγάλη αλυσίδα κακοποίησης των αδέσποτων της Κομοτηνής. Ύστερα, “απορούνε” μερικοί γιατί δαγκώνουν κάποια αδέσποτα.

Θα παρακολουθήσουμε φυσικά στενά την υπόθεση αυτή.

Προτρέπουμε τους πολίτες να μην διστάζουν ούτε στιγμή να καταγγέλλουν κακοποιήσεις ζώων. Ο νόμος είναι με το μέρος μας!».

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩΝ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ "ΕΠ' ΑΥΤΟΦΩΡΩ" ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΖΩΩΝΔεχθήκαμε πριν από λίγες ημέρες καταγγελίες από…

Δημοσιεύτηκε από Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής στις Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

 

Πηγή: fonirodopis.gr