Μεγάλες “ουρές” στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

σύνορα

Από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας άνοιξαν-μετά από τρεις μήνες- τα σύνορα στην Ελληνο-Βουλγαρική μεθόριο στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο Συνοριακό Σταθμό Νυμφαία-Μακάζα.

Δύο με τρία χλμ είναι η ουρά που έχει σχηματισθεί με τους επισκέπτες και τουρίστες από την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που θέλουν διακαώς να περάσουν στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα των συνόρων, τις απέδωσε στο γεγονός ότι πολλά αυτοκίνητα είχαν φτάσει στον μεθοριακό σταθμό πολλές ώρες πριν από το άνοιγμα, καθώς στη διαδικασία επαλήθευσης των εγγράφων ανηλίκων.

Οι κατευθύνσεις τους είναι για το νησί της Θάσου, την Κεραμωτή και την Χαλκιδική και ένας μικρός αριθμός για το γραφικό Φανάρι της Ροδόπης.

Όσοι περνούν τα σύνορα και είναι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως υπάρχει ένα τεράστιο ρεύμα τουριστών που θέλει να περάσει στην Ελλάδα και την Τρίτη θα είναι πολύ περισσότερα τα αυτοκίνητα.

Καλό θα είναι να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό ο Συνοριακός Σταθμός, για να γίνεται με περισσότερη ταχύτητα ο πλήρης διαβατηριακός έλεγχος και να εξυπηρετούνται οι διερχόμενοι.

Το δεύτερο σημείο Συνοριακού Σταθμού της Θράκης στην Ξάνθη με τη Βουλγαρία, Άγιος Κωνσταντίνος-Ζλάτογκραντ είναι κλειστό λόγω της τοπικής καραντίνας για τον κορονοϊό.

 

Πηγή: ert.gr