“Πράσινη εκστρατεία” στον Δήμο Ιάσμου

Την τοποθέτηση νέων μεγάλων μεταλλικών κάδων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ιάσμου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μουμίν Οντέρ εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου να παρακινήσει τους δημότες να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό.

Ο δήμαρχος παραβρέθηκε σε σημεία του κεντρικού δρόμου Κοπτερού-Διαλαμπής όπου εκτελέστηκαν εργασίας αποκατάστασης των χώρων με απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων που επιβάρυναν το περιβάλλον όλο το προηγούμενο διάστημα, και τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι για τη συλλογή τέτοιων αντικειμένων και μπαζών.

“Σήμερα, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, βρισκόμαστε στο δημοτικό δρόμο Κοπτερού- Διαλαμπής. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια συνολικής αποκατάστασης για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου. Βρισκόμαστε λοιπόν στο Κοπτερό, ένα σημείο το οποίο ήταν γεμάτο από ογκώδη αντικείμενα όλο αυτό το διάστημα, και όπως βλέπετε έχουν αποκατασταθεί πλήρως δύο σημεία στον κεντρικό δρόμο Κοπτερού και Διαλαμπής”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Όπως γνωστοποίησε, δε, για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, ο Δήμος τοποθετεί επτά μεγάλους κάδους: δύο στον Ίασμο, δύο σε Κοπτερό-Διαλαμπή, και από έναν στην Πελεκητή, στον Σώστη και στους Ασώματους.

Επιπλέον τοποθετούνται και σχετικές ενημερωτικές πινακίδες, “για να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ότι πρέπει όλοι μαζί να προστατέψουμε το περιβάλλον”, όπως επισημαίνει ο Μουμίν Οντέρ, που συμπληρώνει μάλιστα ότι “οι συνδημότες μας που παραβαίνουν σκοπίμως τον νόμο και δεν διατηρούν καθαρό τον περιβάλλον, να γνωρίζουν ότι από εδώ και πέρα θα τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες”.

 

Πηγή: inkomotini.news

Περισσότερα σε Ειδήσεις