Κάτοικοι Στροφής: «Και χωρίς το lockdown δεν κυκλοφορούμε γιατί φοβόμαστε τους μετανάστες»

Αρχή του 2021 με ολική καραντίνα για τους κατοίκους της Κοινότητας Στροφής στη Ροδόπη

Το νέο έτος "βρήκε" τον οικισμό της Στροφής με περιοριστικά μέτρα σε ισχύ ύστερα από τον εντοπισμό 25 θετικών δειγμάτων σε σύνολο 103 ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Κώστας Χουβαρδάς με ανάρτηση του έκανε γνωστό ότι έξω από το χωρίο υπήρξε σύσκεψη φορέων σήμερα το πρωί, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να υπάρξει περαιτέρω οργάνωση.

Ήδη, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, όχημα της ΕΛΑΣ βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού για να ελέγχει τις πιθανές μετακινήσεις και τον λόγο αυτών ενώ η κίνηση μέσα στον οικισμό είναι ελάχιστη και οι κάτοικοι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν κάτοικοι του οικισμού, η καραντίνα δεν πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα τους καθώς όπως δήλωσαν στο Maron News «εδώ και καιρό παραμένουν μέσα στα σπίτια τους εξαιτίας του φόβου που προκαλείται από τις μεγάλες ομάδες μεταναστών που διέρχονται μέσα από τον οικισμό».

Οι κάτοικοι, μάλιστα, πιθανολογούν ότι αιτία της διασποράς είναι η μεγάλη κίνηση μεταναστών, οι οποίοι συναναστρέφονται με τους κατοίκους σε μικρά καταστήματα όπου πηγαίνουν για την αγορά ειδών ανάγκης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις