Δήμος Αρριανών: Οι κάτοικοι φτιάχνουν με δικά τους έξοδα το αρδευτικό δίκτυο

Οι κάτοικοι στη Δρανιά της Ροδόπης αγόρασαν σωλήνες και μίσθωσαν μηχανήματα για να φτιάξουν με δικά τους έξοδα το αρδευτικό δίκτυο καθώς η συμπεριφορά του δημάρχου είναι αδιάφορη και εκδικητική όπως καταγγέλλουν

Με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία οι κάτοικοι στον οικισμό Δρανιά του Δήμου Αρριανών Ροδόπης αναγκάζονται να φτιάξουν μόνοι τους το δίκτυο άρδευσης, μήκους περίπου 100 μέτρων, προκειμένου να μεταφέρεται νερό στις καλλιέργειες τους.

Οι παραπάνω εργασίες είχαν ξεκινήσει πριν από δύο περίπου χρόνια από τον Δήμο Αρριανών όμως μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 σταμάτησαν ανεξήγητα, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για «εκδικητική συμπεριφορά» και να καταγγέλλουν ότι το χωριό τους βρίσκεται σε «εμπάργκο» από τη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του fonirodopis.gr, η παραπάνω συμπεριφορά οφείλεται στο γεγονός ότι στον οικισμό Δρανιά οι κάτοικοι υπερψήφισαν στις δημοτικές εκλογές την παράταξη «Ενότητα» του Ερδέμ Χουσεΐν αντί αυτής του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν.

Εκτός από τα λεφτά για τους σωλήνες και τη μίσθωση μηχανήματος JCB, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μαζέψουν επιπλέον χρήματα και για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων ενώ καταγγέλλουν παράλληλα και την κακή κατάσταση που βρίσκονται τα καπάκια στα αντλιοστάσια ύδρευσης, τα οποία όπως επισημαίνουν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία καθώς είναι σκουριασμένα.

σκουριασμένο αρδευτικό δίκτυο Ροδόπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη για όλη την κατάσταση όμως παραπέμπει τις εργασίες στις καλένδες καθώς τις μεταθέτει από αύριο σε αύριο.

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις