35 θετικά δείγματα βρέθηκαν σε οικισμούς του δήμου Αρριανών

Θετικά δείγματα σε ελέγχους κορονοϊού σε χωριά του δήμου - Απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους - Διανομή τροφίμων

Νέοι μαζικοί έλεγχοι για την covid-19 πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με μέριμνα του Δήμου Αρριανών, τόσο στον οικισμό της Στροφής που τελεί υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όσο και στους πολύ γειτονικούς οικισμούς του Αγιοχωρίου και της Νέδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κομοτηνής, η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μεγάλη και στην Στροφή εντοπίστηκαν ακόμη 18 θετικά δείγματα σε σύνολο 127 ελέγχων. Στον οικισμό του Αγιοχωρίου εντοπίστηκαν 8 θετικά δείγματα σε σύνολο 132 ελέγχων, ενώ στον οικισμό της Νέδας 9 θετικά δείγματα σε σύνολο 94 ελέγχων.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος έχει ολοκληρώσει μια εκτεταμένη απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού της Στροφής, στους δρόμους, στις πλατείες και στους κάδους απορριμμάτων.

Εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των κατοίκων σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες.

Παράλληλα ο Δήμος έχει διανέμει από ένα κιβώτιο τρόφιμα σε κάθε οικογένεια, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους για το δεκαήμερο που θα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αύριο στον οικισμό του Ηπίου, ενώ τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί εκ νέου έλεγχος σε όλους τους παραπάνω οικισμούς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις