Κατασκευή συστήματος επεξεργασίας λυμάτων στον δήμο Παγγαίου

Η κατασκευή δεξαμενής, δικτύου, εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων και έργων αναβάθμισης της ΕΕΛ Ορφανού, ήταν το αποτέλεσμα του ταξιδιού του δημάρχου Παγγαίου Φ. Αναστασιάδη στην Αθήνα.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

"Όταν η μετάβαση σου στην Αθήνα συνοδεύεται με μια τόσο καλή είδηση , πως να μην έχεις διάθεση να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο. Μάλιστα για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει το οικολογικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας και παράλληλα στα πλαίσια της Πράσινης κυκλικής οικονομίας θα ενισχύσει την τοπική αγορά.

Έργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό διότι με την ολοκλήρωση του θα πετυχαίνουμε μετά από ειδική και καινοτόμο διαδικασία να επεξεργαστούμε τις χιλιάδες κυβικά λυμάτων από την ΕΕΛ Ορφανού, τα οποία θα κατέληγαν διαφορετικά στην θάλασσα και να τα διαθέτουμε για την άρδευση των κτημάτων της περιοχής. Πέρα από το ολοκληρωμένο σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας που θα κατασκευαστεί, μέσα από αυτή τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού, δικτύων, δεξαμενής απόθεσης καθώς και δικτύων διανομής.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 3.400.000 €

Ανάλογη πρόταση ετοιμάζουμε για την επέκταση και εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού της Ν. Περάμου .(Ν. Ηρακλίτσα -Ν. Πέραμος -Άγιος Ανδρέας -Ελευθεραι-Ελαιοχώρι )"

Περισσότερα σε Ειδήσεις