Ναυαγοσώστες Παγγαίου: Λάθος απόφαση ένας μόνο ναυαγοσώστης στους Αμμόλοφους

Έπειτα από την απόφαση του Δήμου Παγγαίου και της Λιμενικής Αρχής Καβάλας να τοποθετηθεί 1(ένας) ναυαγοσώστης στην πιο πολυσύχναστη παραλία του Νομού Καβάλας, γνωστή ως Αμμόλοφοι, εμείς οι ναυαγοσώστες του Δήμου Παγγαίου έχουμε υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τους την απόφαση.

Αυτή η απόφαση δεν έχει λογικά επιχειρήματα για να πραγματοποιηθεί. Είναι αδύνατον ένας και μόνο ναυαγοσώστης να καλύψει μια παραλία όπου έχει επί καθημερινής βάσης χιλιάδες λουόμενους (για τους 2 μήνες του Ιουλίου-Αυγούστου).

Σκεπτόμενοι την υγεία των λουόμενων αλλά και την προσωπική μας ακεραιότητα απαιτούμε από τον Δήμο Παγγαίου και την Λιμενική αρχή Καβάλας να ακυρώσουν την απόφαση τους. Έπειτα να επαναφέρουν το καθεστώς που υπήρχε τόσα χρόνια. Αν οι αρχές δεν κινηθούν κατάλληλα τις επόμενες μέρες, συμβουλεύουμε τους λουόμενους να αποφύγουν την συγκεκριμένη παραλία για λόγους προσωπικής ασφάλειας.

Υ.Γ.1. Είναι κρίμα να χαθούν ζωές απο πνιγμους απο την στιγμή που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόληψη.

Υ.Γ.2. Ενδεικτικά απο τον κορονοϊό εχουμε 191 απώλειες (έως 1/7/2020). Το καλοκαίρι του 2018 είχαμε 418 πνιγμούς.

*Το πιο πάνω κείμενο υπογράφεται από τον Χρήστο Φοροτζίδη που όπως δήλωσε στην Πρωινή εκπροσωπεί όλους τους ναυαγοσώστες που αυτό το διάστημα εργάζονται στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου.

 

Πηγή: proininews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις