Λαγάνα στην Μουσθένη Καβάλας με …μήνυμα: «Καλό κουράγιο Ελλάδα μου»

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα στην Μουσθένη Καβάλας με …μήνυμα: «Καλό κουράγιο Ελλάδα μου».

Καθαρά Δευτέρα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα βιώνουν οι Έλληνες, μετά την προσπάθεια δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μας από τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, υποβοηθούμενοι από τις τουρκικές αρχές.

Στην απόπειρα εισόδου των παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση απάντησε με ενίσχυση των συνόρων και μετακίνηση δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας. Η απόφαση να φυλαχθούν πάση θυσία και με αποτελεσματικότητα τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας προκάλεσε κύμα στήριξης στην ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και εθελόντριες από τα γειτονικά χωριά στα σύνορα του Έβρου, μαγειρεύουν καθημερινά πίτες και γλυκά για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που επιχειρούν στο σημείο.

Στην Μουσθένη Καβάλας, στον φούρνο της οικογένειας Κωνσταντινίδη, όπου κάθε χρόνο παρασκευάζουν γιγαντιαία λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα, εξέφρασαν με τον δικό τους τρόπο την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της κυβέρνησης να διαφυλάξει τα σύνορα.

Όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ thestival, η οικογένεια αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης, γράφοντας πάνω στη λαγάνα 1,80 μ. το σύνθημα «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου!».

 

Πηγή: proininews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις