Και επίσημα οδός Νέλσον Μαντέλα στην Ν. Ηρακλείτσα

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, για τη μετονομασία της οδού Σωκράτους σε οδό Νέλσον Μαντέλα, στη δημοτική κοινότητα της Νέας Ηρακλείτσας, παραβρέθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησης του ο κ. Μουριάδης εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελούν ο πρόεδρος της εν λόγω οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος και οι συνεργάτες του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στην προσφορά του αείμνηστου, Γιάννη Συμεωνίδη, ο οποίος δώρισε όλη την περιουσία του στο ” Χαμόγελο του Παιδιού” και στον ιστορικό ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, που με τους αγώνες του για την εξάλειψη των διακρίσεων και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην παγκόσμια κοινότητα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Νοτίου Αφρικής, Beryl Rose Sisulu, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο επίτιμος πρόξενος της Νοτίου Αφρικής στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Τάκας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαντέλα

Πηγή: proininews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις