Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών στον δήμο

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται ακόμα και σήμερα στον δήμο Νέστου, ο οποίος επλήγη την Κυριακή από ανέμους η ένταση των οποίων άγγιξε ακόμα και τα 9 μποφόρ. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή βόρεια της Χρυσούπολης, με οικισμούς όπως η Ζαρκαδιά και το Μακρυχώρι να στερούνται ηλεκτροδότησης -αλλά και οικισμοί όπως η Πέρνη και το Ποντολίβαδο να στερούνται υδροδότησης.

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, μιλώντας στο Kavala Portal, σημείωσε πως “αυτή τη στιγμή (Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, ώρα 16:00) η Ζαρκαδιά (και το αντλιοστάσιό της), το Μακρυχώρι, οι Νικητές, το Ελαφοχώρι και το Δύσβατο δεν έχουν ρεύμα. Η αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο αντλιοστάσιο (και κατόπιν στα χωριά αυτά) αποτελεί την βασική μας προτεραιότητα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι δεν θα έχουν σύντομα ούτε καν νερό. Επιπλέον, το νερό έχει διακοπεί σε οικισμούς όπως η Πέρνη και το Ποντολίβαδο. Πρώτα, όμως, επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε το ρεύμα.”

Όσον αφορά τα δέντρα που έχουν πέσει, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για πάνω από 100 δέντρα (σύμφωνα, μάλιστα, με πρόχειρες εκτιμήσεις) -με αρκετά από αυτά να έχουν πέσει εντός του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού της Πετροπηγής (από όπου και η φωτογραφία του άρθρου), ενώ τόνισε πως η ένταση των ανέμων ήταν πρωτόγνωρη για την περιοχή.

 

 

Πηγή: kavala-portal.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις