Καταπολέμηση κουνουπιών με αεροψεκασμούς στο Νέστο

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2020 και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 (20:00 με 23:00) στην περιοχή του Δήμου Νέστου.

Και συγκεκριμένα από την είσοδο της Χρυσούπολης και στην περιμετρική οδό και στη συνέχεια του οικισμού του Προαστίου, με σημείο έναρξης το πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο της Χρυσούπολης με κατεύθυνση από Χρυσούπολη προς Προάστιο.

Οι ψεκασμοί, αναφέρει ακόμα το σχετικό δελτίο Τύπου, θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, τυχόν βροχόπτωση κ.λπ.), ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της επιτροπής παρακολούθησης και πιστοποίησης του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Παρακαλούνται οι πολίτες ώστε να μην κυκλοφορούν στην περιοχή ψεκασμού, να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια κ.λπ.), τα κλιματιστικά μηχανήματα να είναι κλειστά και να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη.

 

Πηγή: kavala-portal.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις