Βεβαίωση ασύλου στον πρόσφυγα που έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένη γυναίκα στο Περιγιάλι

Με μια συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Καβάλας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι.

Ο υπουργός σε μια συμβολική κίνηση επέδωσε ο ίδιος τη βεβαίωση ασύλου στον νεαρό Μοχάμεντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, που διαμένει στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας καθώς πριν από λίγες μέρες έσωσε από βέβαιο πνιγμό την 80χρονη Μαρία Φιλιππίδου. Η ηλικιωμένη γυναίκα καθώς κολυμπούσε στην παραλία του Περιγιαλίου έχασε τον έλεγχο του σώματός της και κόντεψε να πνιγεί.

Η συμβολή του Μοχάμεντ ήταν καθοριστική καθώς κατάφερε να την βγάλει από το νερό και να την κρατήσει ζωντανή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Για την ενεργεία του αυτή ο Νότης Μηταράκης τον ευχαρίστησε δημόσια, εξήρε την πράξη του και μαζί με μια ευχαριστήρια επιστολή του επέδωσε και τη βεβαίωση ασύλου καθώς όπως τόνισε ο υπουργός ο Μοχάμεντ και η οικογένειά του πληρούσαν όλες τι προϋποθέσεις οπότε μπορούσαν να λάβουν το άσυλο και να τύχουν τις διεθνούς προστασίας σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι ελληνικοί και οι ευρωπαϊκοί νόμοι.

 

Πηγή: proininews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις