Ο δήμος Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Μαζί στον αθλητισμό"

Το έργο επικεντρώνεται ειδικά στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο που διανέμουν σε δομές φιλοξενίας ή καταυλισμούς προσφύγων.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης συμμετείχε το απόγευμα της Πέμπτης (18/3) στην διαδικτυακή εκδήλωση καλωσορίσματος "Μαζί στον αθλητισμό" (Togetherin sport), στην οποία πήραν επίσης μέρος ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων, M. Sommer, η αντιπρόεδρος του ίδιου φορέα, K. Schumacher, ο Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Μ. Konig, ο Πρόεδρος της Sport for All, K. Silbersack, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σ. Καπράλος και η Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΜΕΤΑδραση, Κ. Παππά.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα αθλητισμού, αθλοπαιδιάς και δημιουργικής απασχόλησης, "Together in sport", έχει ως κύριο αντικείμενο την προαγωγή της πνευματικής ευεξίας, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την επανένταξη των ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην ελληνική κοινωνία.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε ότι "μέσα από το πρόγραμμα "Together in Sport" οι ανήλικοι πρόσφυγες θα έρθουν σε επαφή με παιδιά της ηλικίας τους, θα αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα και θα δημιουργήσουν ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την παρουσία τους εντός του κοινωνικού συνόλου", ενώ τόνισε με έμφαση πως "ο Δήμος Καβάλας θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το ιδιαιτέρως φιλόδοξο εγχείρημα που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, μέσω της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων, παραχωρώντας τις αθλητικές του υποδομές. Είμαι απολύτως πεπεισμένος" επισήμανε ο κ. Μουριάδης, "ότι με την υλοποίηση του προγράμματος "Μαζί στον αθλητισμό", θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούμε στην οργανωμένη δομή της Καβάλας και θα διαγραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι όποιες τραυματικές εμπειρίες αποκόμισαν από το προσφυγικό τους ταξίδι".

Το έργο επικεντρώνεται ειδικά στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο που διανέμουν σε δομές φιλοξενίας ή καταυλισμούς προσφύγων.

Ο βασικός στόχος του έργου είναι να επιτρέψει στους ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο να συμμετάσχουν σε ένα ευρέως φάσματος αθλητικό πρόγραμμα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με ουσιαστικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με εθελοντές προπονητές, οποίοι θα εκπαιδευτούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την παροχή και την επίβλεψη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το έργο θα υλοποιηθεί αρχικά στον Δήμο Καβάλας, λόγω της μακροχρόνιας αδελφοποίησης με την πόλη της Νυρεμβέργης και εν συνεχεία θα επεκταθεί και σε άλλες τοπικές κοινότητες ανά την ελληνική επικράτεια.

Προοπτική του συγκεκριμένου έργου είναι να υπάρξει ένα κοινωνικό αποτύπωμα μετά τη λήξη του προγράμματος με την παροχή αθλητισμού εξοπλισμού στις τοπικές κοινότητες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τον διανείμουν για μόνιμη χρήση στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας και τους αθλητικούς συλλόγους.

Το "Together in sport" εκτελείται από τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Ομοσπονδία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις